La fusió nuclear i l'energia verda 'il·limitada', al podcast 'El Pou'

Els experts avisen que es podria trigar dècades a comercialitzar la fusió nuclear i a materialitzar-la en el dia a dia de la generació elèctrica


  • Comparteix:

El departament d’Energia dels Estats Units ha anunciat un 'assoliment científic històric' dut a terme per un grup de científics en una instal·lació federal de Califòrnia. La secretaria d'Energia ha assegurat que s'ha aconseguit 'per primera vegada' produir amb èxit una reacció de fusió nuclear que generi guanys nets d'energia. Aquest desenvolupament 'és només el començament', tot i que suposa un pas important en la transició cap a energies més netes (sense emissions de carboni) i potencialment il·limitades. Tanmateix, els experts avisen que es podria trigar dècades a comercialitzar la fusió nuclear i, per tant, a materialitzar-la en el dia a dia de la generació elèctrica. Per parlar-ne tenim al santcugatenc i divulgador científic, Joan Anton Català.


RECUPERA TOTS ELS PÒDCAST DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.