El 'Molta Comèdia' repassa la trajectòria del compositor Tomàs Peire

Eduard Jener presenta el 'Molta Comèdia', el programa de les arts escèniques de Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Eduard Jener i Tomàs Peire / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i Tomàs Peire / Foto: Cugat Mèdia

El compositor Tomàs Peire, nascut a Sant Cugat, visita el 'Molta Comèdia' per parlar de l'estrena de la seva obra per orquestra simfònica 'Seny', que s'estrena mundialment al Teatre-Auditori divendres 17. Es tracta d'un encàrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, en un concert dirigit per Salvador Brotons, un obra que forma part d'un díptic amb 'Rauxa', que va rebre un premi a Nova York el 2018. En la seva homilia 'Josep Maria Espinàs, l'home normal', Eduard Jener fa un homenatge a l'escriptor i periodista essencial per entendre la cultura catalana dels darrers 60 anys i, sobretot donades les característiques del programa, la seva fonamental acció per crear 'Els Setze Jutges', principi de la nova cançó catalana.

ESCOLTA-HO

Qui és Tomás Peire?

La seva llarga carrera va començar amb estudis de música i piano a l'Escola Municipal de Música de la ciutat, continuant a l'ESMUC de Barcelona, després en una estada de dos anys a l'Acadèmia Sibelius de Helsinki (Finlandia) fins a passar, a través d'una beca de la Caixa a la Universitat de Nova York, i, des d'allà, a la ciutat de Los Angeles, on viu des de l'any 2007.

La seva obra comprèn composicions per a orquestra simfònica, de cambra, peces per duos (violoncel i guitarra, 2 pianos a quatre mans) o solistes per a piano, contrabaix, arpa, acordió, vocals per a cantants i acompanyament instrumental, quartets de guitarra, de corda, clarinet i corda, o un peça per a soprano, cor i orquestra, basat en un poema de Liu Yuki que va guanyar el Gran Premi del Concurs de Composició del Festival Suzhou (Xina, 2020), per citar-ne algun.

La seva obra també inclou música per cinema de ficció, documentals, programes de televisió i experiències de realitat virtual, orquestracions per Universal Pictures, Amazon Studios, BBC-Netflix, Warner Bros o HBO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.