Piti Español presenta els seus dos últims llibres al 'Molta Comèdia'

El guionista ha passat pel programa de les arts escèniques de Ràdio Sant Cugat, presentat per Eduard Jener


  • Comparteix:

Eduard Jener i Piti Español / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i Piti Español / Foto: Cugat Mèdia

Pere Jordi Español i Castells, conegut artísticament com Piti Español, visita el 'Molta Comèdia' per parlar dels seus dos darrers llibres: 'Joan Font. La descoberta d'un nou llenguatge teatral', dedicat al fundador de la Companyia Els Comediants en el seu 50è aniversari; i la novel·la 'Memòria de tots tres', disponible a les llibreries de la ciutat, que es presentarà al març al Mercantic. Aquest últim és, segons l'autor, el llibre de tota una generació que vorejava els 20 anys el 1975.

ESCOLTA-HO

L'autor, que viu a La Floresta des de fa gairebé 50 anys, comenta tota la seva llarga carrera creativa com guionista de programes ('Ahi te quiero ver', 'Tariro, Tariro', amb La Trinca), sèries ( 'Estació d'enllaç', 'El cor de la ciutat'), i telefilms a TV3, TVE, Antena 3, Canal+ i Movistar (la més recent, 'Dime quién soy' basada en la novel·la de Julia Navarro), també com autor de diferents obres de teatre, com 'Mans quietes', estrenada a València i representada a diferents ciutats espanyoles, Mèxic, República Dominicana i als Estats Units en castellà.

Autor de textos per a musicals, amb compositors com Albert Guinovart o Joan Vives, també de cantates infantils com Cantánia, col·laborador en la creació d'espectacles amb Putxinel·lis Claca, Dagoll Dagom, Companyia de Dansa Metros, Comediants així com la seva participació com guionista en pel·lícules guardones del director Eduard Cortés com 'La vida de nadie', 'Al costat de casa', 'Carta Mortal', 'Atraco', 'The Pelayos' o 'Moebius'.

Alhora, des de fa molts anys, és professor de guió i diàlegs a la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i, recentment, a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.