La directora Roit Feldenkreis i la flautista Elisabet Franch passen pel 'Molta Comèdia'

Eduard Jener presenta el programa de les arts escèniques de Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Elisabet Franch, Roit Feldenkreis i Eduard Jene / Foto: Cugat Mèdia

Elisabet Franch, Roit Feldenkreis i Eduard Jene / Foto: Cugat Mèdia

La directora Roit Feldenkreis; formada a Israel i als Estat Units, santcugatenca d'adopció; i la flautista santcugatenca Elisabet Franch, de projecció internacional, visiten el programa 'Molta Comèdia' per parlar del concert de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat 'Khatxaturian&Berstein' que es celebra al Teatre Auditori aquest divendres a les 20 hores, on són les protagonistes principals. La selecció del programa inclou quatre compositors que són, a banda dels que donen nom al concert, l'israelià Eyal Rich i el mexicà Arturo Márquez, configurant un concert de música contemporània amb varietat singular.

ESCOLTA-HO

En el cas del Concert per a flauta i Orquestra d'Aram Khatxaturian, estrenat l'any 1940 originalment per a violí, amb diferents melodies i colors on es mostren referències culturals del folklore armeni; Roit i Franch exposen les dificultats per harmonitzar la composició inicial i el seu treball per obtenir els millors resultats fruit d'un estudi rigorós i una coincidència musical que, de ben segur, arribarà als espectadors del concert. Una experiència nova d'Elisabet Franch que, fins al moment, només havia interpretat aquest concert en una versió acompanyada de piano. També Feldenkreis explica l'articulació de dos peces de Leonard Berstein, iniciant el concert amb l'obertura de 'Candide' i començant la segona part amb una Suite Simfònica de West Side Story, una música molt coneguda que, de ben segur, arribarà al públic com el Danzón num. 2 d'Arturo Márquez que tancarà el concert.

L'entrevista continua amb una explicació de diferents concerts que ambdues protagonistes faran properament a diferents països del món i amb una explicació dels seus compositors preferits. En la seva homilia, Eduard Jener ha llegit el Manifest del Dia Mundial del Teatre escrit per l'actriu egípcia Samiha Ayoub que es commemora cada any el 27 de març. A Sant Cugat amb una funció el diumenge 26 organitzada per la Taula de Teatre amb 9 companyies amateurs de la ciutat al Teatre de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.