La retirada de la pancarta sobre la guerra a Gaza, a la tertúlia política 'El Gall del Monestir'

Els quatre partits d'esquerres han censurat la petició de la regidora d'Educació


Temes relacionats

La direcció del Pins del Vallès retira un mural de suport a Palestina a petició de l'Ajuntament ( 5/des/23)

Les AFES reproven que Ardid 'limiti la llibertat d'expressió' amb la retirada d'un mural escolar en suport a Palestina ( 5/des/23)


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez (ECP), Gemma Aristoy (ERC), Jordi Guirado (Vox), Ariadna Sierra (CUP), Pilar Gorina (PSC), Alfredo Bergua (PP), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Carles Brugarolas (Junts), a la tertúlia / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Gutiérrez (ECP), Gemma Aristoy (ERC), Jordi Guirado (Vox), Ariadna Sierra (CUP), Pilar Gorina (PSC), Alfredo Bergua (PP), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Carles Brugarolas (Junts), a la tertúlia / Foto: Cugat Mèdia

La polèmica retirada del mural sobre la guerra a Gaza a l'escola Pins del Vallès ha monopolitzat la tertúlia política de Cugat Mèdia 'El Gall del Monestir'. Els partits d'esquerres (ERC, PSC, CUP i ECP) han censurat la decisió de la regidora d'Educació, Carme Ardid, de demanar la retirada d'aquest mural directament. Han participat en la tertúlia Carles Brugarolas, regidor de Junts; Gemma Aristoy, regidora d’Esquerra; Pilar Gorina, regidora del PSC; Alfredo Bergua, regidor del PP; Ariadna Sierra, regidora de la CUP; Jordi Guirado, regidor de Vox; i Ramon Gutiérrez, regidor d'En Comú Podem.

ESCOLTA-HO


Junts

El tinent d'alcaldia i membre de Junts Carles Brugarolas ha defensat la seva companya d'equip de govern. Segons Brugarolas, no existeix un consens prou ampli sobre aquest conflicte per fer ús de l'espai públic i ha recordat que la petició d'Ardid respon a un prec, en cap cas, una obligació. "No posarem cap pega amb una pancarta nítidament a favor de la pau, però aquest no era el cas", ha insistit Brugarolas, qui ha defensat que la carta de la regidora parla de valors i defensa que "no tothom pensa igual".

PP

Una visió compartida des del PP, que ha expressat el suport a la regidora i ha defensat les escoles com a espais "neutrals". El regidor del PP Alfredo Bergua també ha aprofitat per lamentar el tracte "injust" a la comunitat jueva i definir el conflicte com "una guerra entre Israel i una banda d'assassins". Les paraules del popular no han agradat a bona part dels partits polítics, que tampoc veuen amb bons ulls ni la missiva ni els precs d'Ardid als centres, que consideren sobrepassen les seves competències.

ERC

En aquest sentit, la regidora d'ERC Gemma Aristoy ha defensat "l'autonomia dels centres i de les activitats de les Afes" i veu el mural com una acció "per la pau" similar a les que s'han fet en altres conflictes. Tot i reconèixer que el seu partit no ho hagués fet de la mateixa manera, Aristoy ha assegurat que la intenció de la regidora era mantenir l'ambient pacífic, però no s'ha rebut així.

PSC

Més contundent ha estat la regidora del PSC Pilar Gorina, que ha qualificat d'"inacceptable, contradictòria i autoritària" la decisió d'Ardid. Per Gorina, aquestes situacions s'han de gestionar a través de la inspecció d'Educació, però "en cap cas" un regidor pot instar la comunitat educativa.

CUP

"Ens sembla gravíssim i intolerable", ha afirmat la regidora de la CUP Ariadna Sierra, qui considera que la responsable municipal d'Educació ha traspassat una línia vermella. Sierra ha expressat "dubtes sobre la idoneïtat de la regidora", ja que no té competència.

El Comú Podem

En la mateixa línia, el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha recordat que els mestres tenen autonomia i ha lamentat que la regidora "va per lliure" i "no té clar quina és la seva feina".

Vox

Des de Vox, el regidor Jordi Guirado ha evitat posicionar-se sobre l'actuació de la regidora, però ha criticat la politització dels infants a les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.