La coreògrafa i directora d'IT Dansa, al 'Molta Comèdia' d'aquesta setmana

Aquesta Jove Companyia de l'Institut del Teatre de Barcelona actuarà a Sant Cugat dins el festival Dansa Metropolitana


  • Comparteix:

Eduard Jener i Catherine Allard al 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i Catherine Allard al 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La coreògrafa i directora de IT Dansa, Jove Companyia de l'Institut del Teatre de Barcelona, Catherine Allard, visita el programa per explicar el nou espectacle que integrat en el programa de Dansa Metropolitana i amb la col·laboració del Gran Teatre del Liceu es representarà al Teatre Auditori aquest dissabte a les 18 hores amb tres coreografies.

ESCOLTA-HO

Es tracta de 'Twenty Eight Thousand Waves', amb coreografia de Cayetano Soto i música de David Lang i Bryce Dessner; 'Lo que no se ve', amb coreografia de Gustavo Ramírez Sansano i concebuda especialment per IT Dansa i amb música de Franz Schubert; i 'Minus 16', amb coreografia de Ohad Naharin i música de Dick Dale, The Tractors Revenge i Ohad Naharin.

Un espectacle que, explica Allard, és amè i àgil amb un llenguatge molt actual i atractiu que com sempre, seguint l'orientació fundacional de la companyia, cerca la preparació dels joves 18 ballarins i ballarines en el seu postgrau i alhora atraure un públic també jove per despertar i, si és possible, consolidar el seu interès per la dansa. Una representació que es complementa en les realitzades el dijous i divendres al matí dedicades a escoles i instituts de la ciutat.

En la seva homilia, Eduard Jener parla de la dona en les arts escèniques, en el món que entenem com a occidental, que fins al segle XVII no va poder pujar als escenaris per fer teatre, música, dansa o circ, i les diferències que encara redueixen la seva presència i que, en algunes països, continuen tenim la prohibició absoluta com artistes i en alguns llocs com espectadores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.