ESCOLTA-HO
A Catalunya, tot i tenir una situació més controlada, els episodis puntuals de concentracions elevades de partícules han generat alarmes en zones com la plana de Lleida. A Sant Cugat, la qualitat de l'aire es manté en nivells acceptables gràcies a una millor ventilació, però l'expert ha fet una crida a seguir mesures preventives per evitar riscos futurs.
I aquest no és un problema menor, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que el 2019 el 12% de les morts van ser conseqüència de la contaminació atmosfèrica, convertint-la en el quart factor de risc més gran de mortalitat al món, després de la hipertensió, el tabac i alguns problemes derivats de la mala alimentació.
Un problema per a la salut de les persones, però també per a l'ecosistema
El professor també ha subratllat que l'smog no només afecta els humans, sinó també els animals i les plantes, alterant processos com la fotosíntesi. "És una problemàtica que involucra tot l'ecosistema", alerta PérezPots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 h a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.