Aquesta setmana la professora de cuina de l’Ateneu, Lali Domènech, explica com cuinar un aperitiu o primer plat d’allò més original: síndria amb formatge de cabra i bacó. Un plat ple de contrastos i deliciós.
Lali Domènech, professora de cuina de l’Ateneu, ens acosta la recepta:
Aperitiu de síndria:
Ingredients per a 4 persones:
– 500 g de síndria – 100 g de formatge de cabra – 4 o 5 talls ben fins de bacó fumat – Oli d’oliva.
Elaboració:
– Traieu la pell de la síndria i talleu-la a daus no massa grans. Esmicoleu el formatge amb els dits. – Repartiu la síndria i el formatge en plats individuals. Talleu el bacó. Fregiu-lo a dins d’una paella amb una mica d’oli i repartiu-lo a sobre de la síndria i el formatge.
Maridatge cortesia d’Oleguer Martí, de Vins Noé:
Un cava Brut acompanyarà bé aquest aperitiu, ens ajudarà a reforçar el contrast entre el bacon, el formatge i la fruita i no emmascararà la personalitat de cada ingredient. Això sí, servir-lo fred. Per exemple: Sumarroca Brut, Rexach Baqués Brut, Albet i Noya Brut (ecològic) i Huguet Brut.

