Aperitius de síndria a ‘Tiberi’

tiberi-lali-domenech.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard
31/05/13 a les 13:33h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Podcast

Aquesta setmana la professora de cuina de l’Ateneu, Lali Domènech, explica com cuinar un aperitiu o primer plat d’allò més original: síndria amb formatge de cabra i bacó. Un plat ple de contrastos i deliciós.

Escolta-ho

Lali Domènech, professora de cuina de l’Ateneu, ens acosta la recepta:

Aperitiu de síndria:

Ingredients per a 4 persones:

– 500 g de síndria – 100 g de formatge de cabra – 4 o 5 talls ben fins de bacó fumat – Oli d’oliva.

Elaboració:

– Traieu la pell de la síndria i talleu-la a daus no massa grans. Esmicoleu el formatge amb els dits. – Repartiu la síndria i el formatge en plats individuals. Talleu el bacó. Fregiu-lo a dins d’una paella amb una mica d’oli i repartiu-lo a sobre de la síndria i el formatge.

Maridatge cortesia d’Oleguer Martí, de Vins Noé:

Un cava Brut acompanyarà bé aquest aperitiu, ens ajudarà a reforçar el contrast entre el bacon, el formatge i la fruita i no emmascararà la personalitat de cada ingredient. Això sí, servir-lo fred. Per exemple: Sumarroca Brut, Rexach Baqués Brut, Albet i Noya Brut (ecològic) i Huguet Brut.