L'alcaldable Núria Gibert amb alguns membres de la candidatura / Foto: Cugat.cat

L'alcaldable Núria Gibert amb alguns membres de la candidatura / Foto: Cugat.cat

  • Roger Cuartielles
  • | el 29/mar/19

La CUP-PC situa l'habitatge i l'apoderament ciutadà com a eixos principals de campanya

Sota el lema 'Governa't', impulsa un programa que vol 'posar la vida al centre' amb sis pilars

La CUP-PC centrarà el seu programa electoral en sis pilars. Els més 'bàsics' seran l'emergència habitacional i l'apoderament ciutadà. També la cultura, 'la vida', la transparència i la lluita contra la corrupció, així com la 'cooperació per damunt de la competició'. Aquest divendres, els cupaires han presentat les línies mestres del programa amb el lema 'Governa't'. Una proposta política que han explicat que encara han d'acabar d'elaborar i que pretén 'fer-se amb el govern de la ciutat' i 'posar la vida al centre'.

L'alcaldable, Núria Gibert, ha explicat que, si l'anterior lema era 'revolucionar Sant Cugat', enguany es proposen fer un pas més i presentar un programa de governança. 'Volem governar aquesta ciutat i tenim capacitat per fer-ho', ha reivindicat Gibert, que ha recordat que la CUP-PC actualment és la segona força política a la ciutat.

Gibert ha detallat com a 'pilar bàsic' la qüestió de l'habitatge amb el lema 'Que ningú més hagi de marxar'. La cupaire ha afirmat que la ciutat ha de 'fer front a l'emergència habitacional' que viu, amb un 40% de joves que no poden emancipar-se i amb un 43% de famílies que no poden fer front als pagaments. Ha dit que 'hi ha un èxode silenciós que s'ha d'acabar' i que 'no ens serveixen les proclames de ciutat que la venen com un producte i no com una comunitat'. En l'àmbit cultural, la cupaire ha recordat que 'la cultura és una arma carregada de futur' i que preten acabar amb 'una cultura elitista i de consum'.

L'alcaldable també ha explicat que des de la formació volen dotar de més participació òrgans com els consells de barri i que, sota el lema, 'Aixequem catifes, fem net', pretenen acabar amb les 'xarxes clientelars' i 'les formes polítiques opaques'. 'Volem entrar a l'Ajuntament per obrir portes i finestres', ha etzibat. Respecte a possibles pactes electorals, Gibert ha dit que estan oberts a pactar amb forces d'esquerres i amb 'projectes polítics semblants'. 'Crec que és una urgència democràtica que el PDeCAT no torni a governar la ciutat', ha dit.

Núria Gibert

Hem escollit el lema 'Governa't' per simbolitzar també que vol entrar a l'Ajuntament gent amb problemes comuns.
NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat