• Sergio Morales
  • | el 30/mar/19

Guanyem Valldoreix, amb Xavier Humet al capdavant, vol recuperar l'esperit de poble de la vila

A la candidatura hi conflueixen partits i agrupacions d'esquerres de Valldoreix

Guanyem Valldoreix es marca un objectiu clar de cara als comicis del 26 de maig: 'Fer poble'. És el lema de campanya de la candidatura, que, amb Xavier Humet com a presidenciable, vol potenciar aspectes com la participació i el paper de l'administració descentralitzada, recuperant competències i impulsant polítiques en habitatge 'perquè els nostres fills no hagin de marxar de Valldoreix'. Guanyem Valldoreix és una confluència formada per la CUP, ERC, Sant Cugat en Comú, Procés Constituent, Moviment d'Esquerres, Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix i Gent per Valldoreix.

Humet, actualment vocal de la CUP-PC, s'ha presentat públicament aquest dissabte en un acte a la plaça del Casalet on ha reivindicat el valor de la participació i de l'associacionisme per construir la identitat de poble de Valldoreix. Un altre dels pilars de la candidatura és la proposta per fomentar la construcció d'habitatge públic i de lloguer.

Durant tot el mandat, la preocupació pels robatoris i per la seguretat, tant a Sant Cugat com a Valldoreix, ha estat sobre la taula. Humet ha posat de manifest la necessitat de fer front a la situació, però 'sense alarmismes'. Per posar fil a l'agulla en aquest sentit, el presidenciable aposta per potenciar la participació i la comunicació entre veïns i perquè tant els Mossos com la Policia Local tinguin més presència al territori.

Humet ha criticat 'la manera de fer' del govern actual de l'EMD i assegura que, en cas d'assumir la gestió de l'ens, el dotaria de més transparència i d'utilitat: 'Que no siguem només un ens administratiu depenent de Sant Cugat'.

Fer realitat la centralitat al voltant del Casalet i reformular la mobilitat de la via són altres punts que fonamenten la candidatura.

Preguntat sobre l'absència del PSC a Guanyem Valldoreix, Humet ha lamentat que els socialistes no s'hi hagin sumat. Tot i així, considera que el moment en què es va coure la coalició, amb el 155 recentment aplicat, no va ser l'idoni per propiciar una coalició més àmplia.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència dels alcaldables de la CUP-PC, Núria Gibert; ERC-MES, Mireia Ingla; i Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha fet de 'teloner' d'aquesta trobada que ha aplegat una setantena de persones.

Xavier Humet

Volem fer poble recuperant l'esperit del poble, la participació del veïnat, la gestió de l'EMD per no ser només un ens que depèn de Sant Cugat i que tinguem entitat pròpia.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat