Qui serà el nou president de l'EMD? / Foto: Cugat.cat

Qui serà el nou president de l'EMD? / Foto: Cugat.cat

  • Pau Vázquez
  • | el 14/mai/19

26-M: Sis aspirants es disputen la presidència de l'EMD de Valldoreix

Un total de sis candidatures es presenten el 26 de maig a les eleccions municipals a Valldoreix. Els veïns del territori podran elegir entre Junts per Sant Cugat Valldoreix, Guanyem Valldoreix, Ciutadans, el PSC, el PP i Primàries Valldoreix. Entre aquestes propostes electorals s'elegirà el proper president de l'EMD.

Junts per Sant Cugat Valldoreix presenta Josep Puig com a presidenciable. L'actual president de l'EMD, que en aquest últim mandat s'ha hagut de mantenir prop d'un any al marge de la política per convalescència, ha definit la millora de la seguretat com una de les seves prioritats. Serà la quarta vegada que Puig es presenti com a presidenciable per l'entitat municipal.

Guanyem Valldoreix concorre per primera vegada com a nova confluència d'esquerres amb Xavier Humet (Procés Constituent) com a presidenciable. La candidatura fusiona propostes que van presentar-se per separat el 2015 com Gent x Valldoreix i els integrants de Valldoreix Decideix: l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix, ERC, MES, Sant Cugat en Comú, Procés Constituent i, ara per primera vegada en uns comicis valldoreixencs, la CUP. La confluència rep el suport de Mou-te per Valldoreix.

Ciutadans (Cs) presenta l'actual regidor del partit taronja a l'Ajuntament Sergio Blázquez. El candidat aposta per una 'regeneració' a l'ens i a 'trencar amb la majoria del PDeCAT i de Josep Puig'. Els tres eixos del programa de Blázquez se centren en la seguretat, el manteniment dels carrers i la construcció de més equipaments.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es presenta amb l'exvocal de Cs Susanna Casta com a candidata. Un any i mig després de la seva renúncia 'per motius personals', la valldoreixenca torna a la política activa com a independent i ocuparà també un dels últims llocs de la llista a Sant Cugat.

El Partit Popular presenta Marta Salvador com a presidenciable. La candidata, que s'estrena com a presidenciable pel PP a Valldoreix, agafa el relleu a Josep Maria Canals amb l'objectiu de tornar a obtenir representació a l'EMD després que la formació no ho fes a les eleccions de 2015.

Primàries Valldoreix concorrerà als comicis amb l'exregidor d'ERC David Sempere. El candidat ho farà en substitució de Francesc Cardoner, que finalment anirà de suplent de Susanna Casta, presidenciable pel PSC.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat