L'acte va tenir lloc dijous / Foto: Localpres

L'acte va tenir lloc dijous / Foto: Localpres

  • Sergio Morales
  • | el 10/mai/19

El PP porta a la Junta Electoral la presentació del robot policial per fer-se en període electoral

L'òrgan dóna la raó als popular en una resolució que va arribar després de l'acte del govern

El PP carrega contra l'alcaldessa i alcaldable de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, per haver participat aquest dijous en la presentació de la prova pilot que introdueix un robot per fer patrullatge i tasques de vigilància policial. Els populars alerten que la celebració d'aquest acte entra en conflicte amb el compliment dels preceptes que la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) estableix per al període entre la convocatòria d'eleccions i la celebració dels comicis. Així, el partit critica que l'Ajuntament participés d'una presentació d'aquestes característiques en període electoral.

L'agrupació va intentar aturar l'acte abans que tingués lloc, amb la presentació dimecres d'un recurs a la Junta Electoral de Zona, que ha donat la raó als populars.

Ara bé, la resolució d'aquest òrgan va arribar després que se celebrés l'acte de celebració. El text de la Junta Electoral insta l'alcaldessa a què 's'abstingui de realitzar qualsevol acte que vulneri el precepte de la LOREG, en concret el que fa referència a 'realitzar qualsevol acte d'inauguració d'obres i serveis públics'. La resolució també adverteix que un incompliment en aquest sentit comportaria sancions econòmiques d'entre 300 i 3.000 euros.

Álvaro Benejam

L'incompliment de la llei electoral és evident i nosaltres el que volem és que sancioni l'alcaldessa per haver incomplert la LOREG.






NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat