Dimitri Defranc, a l'esquerra, alcaldable de Proposem / Foto: Proposem

Dimitri Defranc, a l'esquerra, alcaldable de Proposem / Foto: Proposem

  • Sergio Morales
  • | el 11/mai/19

Proposem critica 'la discriminació institucional per part de la Junta Electoral Central'

La candidatura lamenta la dificultat que tenen les persones migrants per participar dels comicis

Proposem Sant Cugat, la candidaura per al 26-M encapçada per Dimitri Defranc, considera que la Junta Electoral Central exerceix una 'discriminació institucional' que afecta 'totes les capes i que fa que la democràcia sigui cada vegada més inabastable'. L'agrupació posa com a exemple membres de la pròpia candidatura a Sant Cugat i també a l'Hospitalet que es van trobar amb dificultats per ser elegibles malgrat tenir reconegut el dret al 'vot actiu' i que finalment no han pogut formar part de la llista.

Per tot això, Proposem ha exposat al Síndic de Greuges de Sant Cugat la situació per tal que aquest contribueixi a revertir-la. El defensor de la ciutadania, però, ha instat el partit ha exhaurir la via administrativa per poder intervenir-hi.

El partit assegura que la JEC 'no ofereix la informació bàsica, que no contesta a les trucades telefòniques i que dona informació errònia'. Així, Proposem demana que l'organisme estigui obert durant tot l'any i no només en període electoral, i que ofereixi 'informació clara' als partits sobre tot el que s'ha de fer per presentar candidatura. Quant als drets de les persones migrants, Proposem reclama que es revisin tots els convenis de reciprocitat 'per afavorir la participació i la democràcia'.

'S'han de respectar els drets fonamentals de les persones per sobre de qüestions de forma', ha explicat l'alcaldable de Proposem, Dimitri Defranc, que ha comparat la situació que ha viscut el seu partit amb la que va viure recentment l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per poder presentar-se com a candidat a les eleccions europees.

Que els membres de les juntes electorals disposin de més i millor formació, que s'implementin mecanismes telemàtics i que es millori l'atenció telefònica són algunes de les altres peticions que fa Proposem.

Dimitri Defranc

S'han de respectar els drets fonamentals de les persones, per sobre de qüestions de forma i de tràmit.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat