L'alcaldable Ramon Gutiérrez al centre amb Josep Vendrell (esquerra) i Esteban Martínez (dreta) / Foto: Cugat.cat

L'alcaldable Ramon Gutiérrez al centre amb Josep Vendrell (esquerra) i Esteban Martínez (dreta) / Foto: Cugat.cat

  • Roger Cuartielles
  • | el 13/mai/19

Sant Cugat en Comú vol obligar els promotors a destinar el 30% dels pisos a habitatge protegit

Lamenta que ara no hi estiguin obligats i també planteja incrementar els ajuts al lloguer

Sant Cugat en Comú vol que la mesura de destinar el 30% dels pisos nous a habitatge de lloguer sigui d'obligat compliment a la ciutat i no una 'recomanació' com fins ara. De fet, pretenen que a Sant Cugat la mesura s'incrementi fins al 50% per 'fer front a la problemàtica de l'habitatge'. Aquesta és una de les propostes que els comuns pretenen portar endavant si governen, així com ampliar les ajudes al lloguer. 'Gairebé un 40% de la ciutadania té problemes per pagar el lloguer i les ajudes que hi ha actualment només són si pagues menys de 800 euros de lloguer', ha lamentat l'alcaldable dels comuns, Ramon Gutiérrez, aquest dilluns.

En aquest sentit, Gutiérrez ha recordat que al municipi 'només hi ha un 2% d'habitatge de lloguer'. 'Si tota aquella obra de protecció oficial que s'ha venut no s'hagués donat i seguís sent parc públic de lloguer, ara ja estaríem al 5% d'habitatge de lloguer que l'alcaldessa promet per al 2030', ha raonat l'alcaldable. Per això, una altra de les mesures dels comuns és incrementar el parc d'habitatge públic de lloguer al municipi. 'Hi ha encara 60 hectàrees a la ciutat pendents de programar urbanísticament', ha recordat.

Gutiérrez també defensa la compra pública d'habitatge. 'Tenim pressupost suficient per fer-ho', explica, i proposa que s'incrementin els dos milions d'euros que cada any es destinen a Promusa, a més de 'revisar el pes orgànic' de l'empresa municipal d'habitatge per garantir-ne l'eficiència i la transparència, diu. Una altra de les mesures que preveuen és sancionar els propietaris que tinguin pisos buits.

Gutiérrez ha estat acompanyat pel número 5 de la candidatura i membre del Sindicat de Llogaters de la ciutat, Esteban Martínez, que ha recordat que, segons dades de Foment, entre el 2017 i el 2018 el preu de l'habitatge a la ciutat va augmentar prop d'un 9% i que, en relació amb el 2014, l'increment ha estat superior al 40%. També ha detallat que l'any passat el preu de mitjana de lloguer a la ciutat es va situar en els 1.150 euros, fet que suposa que Sant Cugat sigui, ha dit, el tercer municipi català amb el lloguer més elevat.

Els dos membres de la candidatura també han estat acompanyats pel fins ara coportaveu d'En Comú Podem al Congrés, Josep Vendrell, que ha detallat les mesures en matèria d'habitatge impulsades per la formació a la cambra baixa.

Ramon Gutiérrez

La mitjana de construcció d'habitatge públic a Sant Cugat és del 2%. Si tota aquella promoció d'habitatge protegit que s'ha venut no s'hagués donat, ara ja tindríem el 5% que l'alcaldessa promet per al 2030.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat