• Anna González
  • | el 15/mai/19

[Entrevista 26-M] Carles Toda (Units per Sant Cugat): 'Sant Cugat ha de ser el referent de l'àrea metropolitana'

Mantenir el model actual de ciutat però amb visió estratègica. Aquest és l'objectiu d'Units per Sant Cugat, una coalició de formacions sorgides de l'antiga CiU que es presenta per primera vegada a les eleccions municipals amb la intenció de recuperar 'la ciutat modèlica' referent per a l'entorn. En parlem del programa electoral de la candidatura amb el seu alcaldable, Carles Toda, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.



Una coalició nova
Units per Sant Cugat és una coalició derivada dels nous partits sorgits de l'antiga CiU, de la qual queda, diuen, 'el seny i el treball des del consens'. 'Una coalició humanista i lliberal', com la defineix l'alcaldable Carles Toda, qui assegura que es presenten per primera vegada a les eleccions amb l'objectiu de recuperar el model de ciutat que ha existit fins ara.

Model de Sant Cugat
Sant Cugat com a 'ciutat modèlica', diu el programa electoral d'Units. En aquest sentit, Toda aposta per una gestió de la ciutat 'per a tothom i oberta a tothom', un aspecte que creu que ens darrers anys no ha estat així ja que 'ha faltat visió estratègica'. El candidat creu que 's'ha pervertit' aquest model que reivindiquen i no s'ha tingut en compte el gran creixement de Sant Cugat.

'La majoria de ciutadans no volen una ciutat diferent, volen preservar el model i millorar-lo', diu Toda, qui reivindica la política de proximitat feta des del consens, el pacte i la participació.

Habitatge
Des d'Units per Sant Cugat consideren que l'actual pla d'habitatge no respon a les necessitats actuals del municipi. És per això que proposen incrementar les inversions en aquesta matèria, així com fomentar fiscalment el lloguer.

Seguretat
Incrementar les dotacions de Policia Local i la seva formació. Aquestes són dues de les propostes de la candidatura per incidir en la seguretat. A més, són partidaris d'implementar la policia de barri i augmentar la seva presència al carrer.

Procés independentista i Ajuntament
Sota el lema 'I si parlem de Sant Cugat?', Units aposta per convertir-se en un espai de centralitat política assenyada i lloc de trobada del catalanisme no excloent. 'Que no ens distreguin els conflictes ideològics que resten i no sumen', diu el programa electoral de la candidatura, que considera que des dels ajuntaments s'han de gestionar els municipis i el debat polític sobre l'independentisme correspon al Parlament.


  • Una prioritat: La proximitat al ciutadà.

  • Una promesa electoral: Mantenir el model però amb visió estratègica.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: El carril bici de la rotonda de l'Hipòdrom.

  • Una mesura que fomentaria: Part del model heretat.

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol partit que aposti per aquest model de ciutat.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Dialogarem amb tothom.

  • El Sant Cugat que volen és segur i net.

  • Un pronòstic: Units obtindrà un resultat que sorprendrà tothom.


  • Carles Toda

    Sant Cugat ha de ser el referent de l'àrea metropolitana.


    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat