Oriol Sànchez i Lourdes Llorente de la CUP-PC / Foto: Cugat Mèdia

Oriol Sànchez i Lourdes Llorente de la CUP-PC / Foto: Cugat Mèdia

  • Martí González
  • | el 17/mai/19

La CUP-PC vol fomentar una cultura més participada i més descentralitzada

Apropar la cultura i fer-la accessible a tota la ciutadania. La CUP-PC centra les seves propostes en matèria cultural en la participació de la ciutadania i dels agents implicats i en la descentralització: que cada barri compti amb un equipament polivalent i adaptat a la realitat de la zona.

Participació
'L'Ajuntament, al contrari del què passa ara, enlloc de fiscalitzador, hauria de ser facilitador de cultura', ha argumentat el número 8 de la candidatura, Oriol Sànchez. En aquest sentit, proposen una reformulació de l'ordenança de civisme amb entitats i agents implicats per deixar de banda 'la visió més restrictiva del carrer' i treballar en la diversitat i la pluralitat d'usos'.

També volen replantejar els actes de ciutat. Asseguren que l'actual equip de govern posa traves a l'hora de programar aquest tipus d'actes. No cobrar el limitador de so o establir un banc de recursos per a què les entitats en puguin disposar per a la celebració d'actes són algunes de les mesures que implementarien. En definitiva, acabar amb un model cultural a la ciutat que defineixen com a 'elitista'.

Descentralització
La CUP-PC vol fugir d'equipaments 'grans i monolítics' i apostar per espais culturals més petits, polivalents i adaptats a cada barri.

Equipaments
La candidatura critica que la sala polivalent, que s'ha de construir a la part de dalt dels Cinemes del Centre Cultural, no hagi estat consensuada i participada amb les entitats que l'han d'utilitzar. També dubten de si l'escollida és la millor ubicació i de si es podrà compaginar l'activitat del cinema amb la de la sala. A més, volen fer més participada la gestió d'equipaments culturals públics com el Teatre-Auditori o La Unió.

Oriol Sànchez

Treballar en la línia de la participació i la descentralització de l'excés a la cultura. Hem de passar d'una ciutat que és culturalment elitista a una ciutat culturalment participada. La cultura és garantia de cohesió i de pluralitat.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat