Membres de la candidatura d'ERC-MES davant dels pavellons de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Membres de la candidatura d'ERC-MES davant dels pavellons de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

  • Martí González
  • | el 20/mai/19

ERC-MES vol fer accessible l'esport per a tothom i prioritza el manteniment d'equipaments

La candidatura republicana critica les 'polítiques estètiques' de l'equip de govern i assegura que ajudarà clubs i entitats

ERC-MES es marca l'esport com una de les prioritats a 'impulsar' a Sant Cugat. De fet, critiquen les 'polítiques estètiques' de l'equip de govern que no s'han vist reflectides en beneficis cap a les entitats i clubs. Millorar el manteniment d'equipaments i fer accessible l'esport per a tothom són alguns dels objectius que es fixa la candidatura si govera després de les eleccions de diumenge.

L'alcaldable republicana, Mireia Ingla, vol que Sant Cugat segueixi sent 'referent' en matèria esportiva. En aquest sentit, ha assegurat que els 'agrada' la designació de la ciutat com a Ciutat Europea de l'Esport, l'any passat, però critica que els clubs 'no s'hagin vist beneficiats en res'. Ingla recorda que el programa d'ERC-MES l'han fet 'conjuntament amb les entitats i la ciutadania', que són 'qui fa moure' la ciutat. A més, des de la candidatura també volen reforçar l'esport femení a la ciutat i feliciten l'ascens del Patí Hoquei Club Sant Cugat d'aquest cap de setmana a la màxima categoria estatal.

En el mateix sentit s'ha expressat el número 13 de la llista, Enric Òdena, que ha explicat que l'esport dóna 'riquesa' i s'ha de potenciar. En aquest sentit, ha assegurat que hi ha mancances pel que fa als equipaments esportius de la ciutat, però des d'ERC-MES prioritzen la millora i el manteniment dels ja existents i ser 'prudents' pel que fa a les inversions.

Manteniment d'equipaments
La candidatura proposa posar 'fil a l'agulla' el manteniment dels equipaments municipals. L'exemple més clar que han posat, el pav 2 i els problemes amb les goteres i les condicions per als partits d'OK Lliga. Volen elaborar un pla de manteniment i d'actualització conjuntament amb clubs i entitats.

Reorientació de l'OMET
ERC-MES també proposa 'reorientar' l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), reforçar el seu 'caràcter municipal' i les col·laboracions amb clubs i amb les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de les escoles.

Un nova oficina de l'esport
També proposen crear una oficina per a ajudar clubs i entitats esportives en tasques administratives i comercials, principalment. Buscar espònsors i suplir les possibles 'mancances' que tenen els clubs que compten amb voluntaris són algunes de les tasques que, segons els republicans, hauria de fer l'Ajuntament.

Catàleg d'equipaments i dels seus usos
Aposten, també, per definir els usos de tots els equipaments esportius de la ciutat amb un catàleg que ajudi als clubs a organitzar horaris entre ells. A partir d'aquest catàleg, s'hauran d'estudiar les mancances que té la ciutat.

Carnet d'esport adaptat
Finalment, també proposen crear un carnet d'esport adaptat per a reforçar l'esport per a tothom. La idea és que les persones amb necessitats especials o amb alguna discapacitat tinguin una llista d'activitats, equipaments i facilitats per a fer esport.

Mireia Ingla

Ens agrada que Sant Cugat sigui un referent i que fos designada Ciutat Europea de l'Esport, però després preguntem als clubs i ens diuen que no s'han vist beneficiats en res. Això no pot ser.


Enric Òdena

Hi ha mancances molt importants. Nosaltres som prudents a l'hora de quines inversions s'han de fer i apostem per un pla de xoc per al manteniment i per millorar el què tenim a dia d'avui.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat