Sant Cugat en Comú presenta les seves propostes feministes /  Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat en Comú presenta les seves propostes feministes / Foto: Cugat Mèdia

  • Clara Bardají
  • | el 21/mai/19

Sant Cugat en Comú proposa més polítiques feministes per combatre la violència de gènere

Les propostes feministes de Sant Cugat en Comú passen per l'àmbit laboral, el de salut i per impulsar mesures concretes de prevenció de la violència de gènere. Unes propostes que s'han presentat aquest dimarts davant l'ajuntament amb la presència de la número 2 de la llista, Aina Balada, i el cap de llista de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez.

La candidatura ha incorporat propostes feministes 'en tots els capítols del programa' i Gutiérrez critica que les polítiques que es fan des de l'Ajuntament, malgrat que 'les dones són més del 50% de la població' i que 'tinguem dones a l'alcaldia', no es facin amb perspectiva feminista.

Propostes laborals
Sant Cugat en Comú proposa engegar un Pla estratègic per abordar la feminització de la pobresa. Balada assegura que a Sant Cugat, 'les dones pateixen precarietat laboral i desigualtat salarial' i que el municipi 'té eines per revertir aquesta situació'. Proposen 'ajudes de formació, assessorament de drets laborals, impulsar formació professional per dones en atur o excloses del mercat laboral i plans formatius en perspectiva de gènere'.

Salut
La candidatura vol promocionar la recerca transversal: les malalties que pateixen les dones 'també son importants' i proposen posar les cures al centre.

Violència de gènere
La violència de gènere 'no coneix d'estatus ni classes socials', per això, el programa de Sant Cugat en Comú inclou 'propostes concretes de prevenció', tant escolars com directes a les persones que pateixen. Per exemple, plans d'ocupació per a persones maltractades, accés preferent a l'habitatge de protecció oficial, servei d'acompanyament durant el procés judicial i crear una oficina de no-discriminació.

La candidatura també proposa posar en marxa una regidoria de feminisme on 'hi hagi competències, pressupost i un equip de personal tècnic adequat' i una Casa de les Dones.

Ramon Gutiérrez

Com que som feministes i ho portem al nostre ADN, hem incorporat propostes en aquest sentit en tots els capítols del nostre programa. Les dones són més del 50% de la població i no pot ser que els programes no estiguin pensats amb aquesta perspectiva i que les polítiques que es facin des de l'Ajuntament, malgrat tinguem dones a l'alcaldia i a l'equip de govern, no es facin amb perspectiva feminista.



NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat