Joan Rosés ha presentat els eixos aquest dimarts / Foto: CUP Sant Cugat

Joan Rosés ha presentat els eixos aquest dimarts / Foto: CUP Sant Cugat

  • Albert Prat
  • | el 21/mai/19

La CUP-PC vol potenciar la participació ciutadana i fer-la 'útil'

La CUP-PC planteja com a un dels seus eixos principals enfortir i ampliar la participació ciutadana si governa. Planteja ampliar fins a nou el nombre de consells de barri, millorar el funcionament dels consells sectorials i crear una Assemblea Municipal Oberta on els ciutadans puguin 'incidir en espais de política municipal'. Tot, amb l'objectiu de millorar la participació i de dotar-la d'utilitat efectiva per evitar la 'frustració dels qui hi participen'.

Els cupaires assenyalen que els mecanismes actuals no fomenten la participació ja que, ha explicat el número 4, Joan Rosés, són estructures 'clientelars' i on no es produeix una participació real. Com a exemple ha posat el cas del consell de barri de la Floresta i la feina de la comissió de mobilitat que no ha rebut cap mena d'atenció per part del govern.

Més enllà dels canvis concrets en el funcionament dels espais de participació ciutadana, la implicació dels veïns ha de ser 'transversal' i ha de guiar totes les decisions que es prenguin des del govern. Per això també proposen la convocatòria de consultes populars periòdiques perquè els ciutadans puguin 'participar en la definició dels grans projectes municipals'.

Joan Rosés

És el que volem trencar. A la Floresta s'ha participat, s'ha proposat i s'ha topat amb l'Ajuntament. Això és el que cal trencar per evitar la desafecció.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat