La mesura es fa en col·laboració amb DINCAT / Foto: Cugat Mčdia

La mesura es fa en col·laboració amb DINCAT / Foto: Cugat Mčdia

  • Albert Prat
  • | el 26/mai/19

Sant Cugat torna a posar en marxa el protocol per facilitar el vot a les persones amb discapacitat

L'Ajuntament tornarą a posar en marxa el protocol per facilitar el vot a persones amb discapacitat intel·lectual. Seran els segons comicis, després de les generals de l'abril, que les persones incapacitades intel·lectualment poden exercir el seu dret. Per facilitar-ho, l'Ajuntament col·locarą més elements grąfics als col·legis electorals i formarą els representants pśblics presents als espais de votació en aquesta qüestió. També proporcionarą una petita guia amb consells a interventors i apoderats. Unes accions en col·laboració amb la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DINCAT).

El protocol estą format per cinc mesures:
1. L'Ajuntament farą formació als 49 representants de l'administració local que estaran presents a cada col·legi electoral. En aquesta formació es recordarą aquesta novetat per tal que, en cas que sigui necessari, puguin aclarir dubtes i facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
2. L'Ajuntament ha adaptat una petita guia amb consells per a apoderats de les meses electorals amb l'objectiu de garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
3. Es col·locaran elements grąfics als col·legis electorals per facilitar el vot d'aquest col·lectiu.
4. S'ha creat un apartat al web municipal per tal de recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
5. Finalment, també s'ha editat una guia rąpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notķcia.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat