Els republicans, davant La Unió / Foto: Cugat.cat

Els republicans, davant La Unió / Foto: Cugat.cat

  • Sílvia González
  • | el 21/mai/19

ERC-MES vol portar la cultura 'més enllà del centre'

Per fer-ho vol crear un Pla d'Equipaments i un Institut de Cultura

Descentralitzar la cultura i fer-la accessible a Valldoreix, Mira-sol, les Planes i la Floresta. ERC-MES vol una cultura de territori i, després del 26-M, apostarà per una programació cultural no centrada només al centre. La titular cultural de la llista dels republicans, Esther Madrona, ha plantejat tres accions per dibuixar aquest nou mapa de la cultura local. Dotar Sant Cugat d'un nou Pla d'Equipaments i del seu pertinent pla d'usos per aprofitar els espais existents i explorar les capacitats dels actuals equipaments públics culturals. També crear un nou Pla de Cultura i, com a cirereta, un Institut de Cultura.

Els republicans també posen la mirada als dos cavalls culturals de la ciutat, en termes d'espai. El Teatre-Auditori i la Unió Santcugatenca, en plena fase de remodelació. Per al primer volen garantir l'entrada de les entitats i dels seus espectacles i per a La Unió, retornar-li l'esplendor i convertir-la en referent com a entitat centenària que és. Això visualitza Madrona, actual vicepresidenta del teatre del carrer d'Anselm Clavé que, preguntada per Cugat.cat, ha remarcat que abandona el càrrec 'aquest mateix diumenge'.

La número tres ha subratllat que el programa d'ERC-MES 'no s'ha fet a un despatx', sinó que ha begut de la participació ciutadana. També ha apuntat que la programació cultural en els equipaments sigui decidida per als mateixos veïns.

Esther Madrona

Com a característica d'aquests nous espais volem apostar per la gestió comunitària.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat