La candidatura ha anunciat els 16 primers compromisos que entomarà si governa / Foto: Cugat Mèdia

La candidatura ha anunciat els 16 primers compromisos que entomarà si governa / Foto: Cugat Mèdia

  • Roger Cuartielles
  • | el 23/mai/19

Una brigada mòbil de manteniment i una 'app' policial, compromisos d'ERC-MES si governa

La creació d'una brigada mòbil de manteniment 'eficient', que atengui les incidències en menys de 24 hores, i una aplicació mòbil per fomentar 'una Policia de proximitat'. Aquestes són dues de les 16 primeres mesures que els republicans es comprometen a entomar si governen. Aquest dijous la coalició d'ERC-MES ha donat a conèixer els primers passos que farà si diumenge aconsegueix l'alcaldia de la ciutat. Entre els compromisos també hi ha alguns dels que ja han anunciat en campanya com doblar el pressupost destinat a habitatge i reestructurar l'empresa Promusa.

Els republicans també es comprometen a revisar l'actual Pla de Mobilitat i a 'fer els tràmits necessaris per impulsar una gran ronda urbana', aprofitant les vies de gran afluència que passen pel municipi. Com ja van anunciar, proposen dotar els consells de barri de més competències i pressupost propi. Per això, volen tramitar un 'reglament de descentralització' que ho faci possible.

'És molt important que com a ciutat donem més eines als consells de barri', ha dit l'acaldable republicana, Mireia Ingla, que considera que s'hauria de tractar d'un 'reglament de ciutat' amb el suport de totes les forces polítiques. La candidata també s'ha compromès a posar el focus en el manteniment dels equipaments i dels carrers del municipi. 'Crearem un pla complet que analitzi l'estat de les vies i instal·lacions de la ciutat i en calendaritzi les actuacions de millora'. Uns compromisos que, en la roda de premsa, han signat diferents membres de la candidatura per demostrar que 'no són paper mullat'.

En educació, es comprometen a potenciar juntament amb la Generalitat la construcció d'un institut escola, així com 'aplicar la tarificació social a tots els serveis públics del municipi'. Pel que fa a la cultura, volen impulsar un pla estratègic que 'replantegi i revisi el funcionament del Teatre-Auditori'. Un equipament que, segons consideren, hauria de fomentar que entitats de la ciutat l'utilitzessin per fer-hi activitats. En clau de joventut, com ja va anunciar Jovent Republicà fa uns dies, plantegen fer uns pressupostos participatius per a joves i definir un programa compromès amb el canvi climàtic i la reducció d'emissions dins de l'estipulada Agenda 20/30.

Mireia Ingla

Un mecanisme perquè la gent tingui resposta en menys de 24 hores. No pot ser que en una ciutat en què tots hi estem molt orgullosos de viure-hi, la gent cregui que no està com es mereix.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat