• Anna González
  • | el 24/mai/19

[Entrevista 26-M] Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat): 'Obrirem el govern a ERC'

Fortuny defensa que ciutats com Sant Cugat requereixen de pactes forts

L'alcaldable de Junts per Sant Cugat i actual alcaldessa, Carmela Fortuny, vol revalidar el càrrec a les urnes. Ha estat 11 mesos al capdavant del consistori i vol repetir per preservar el model de Sant Cugat i afrontar els reptes importants que té Sant Cugat en matèria d'habitatge, seguretat, mobilitat i cura del medi ambient. Per això, obre la porta de nou al govern a ERC-MES. En parlem amb Fortuny, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.



Model de Sant Cugat
Preservar el model de Sant Cugat, una ciutat 'amable, verda, connectada i amb identitat pròpia, i encarar nous reptes. Així resumeix Fortuny les seves intencions si torna a sortir escollida alcaldessa. Segons l'alcaldable, es tracta de portar a l'àmbit local els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda Urbana de Catalunya, amb equitat, connexió i la qualitat.

En aquest sentit, defensa Fortuny, Junts per Sant Cugat és una candidatura diferent a CiU i el PDeCAT, és 'una plataforma de ciutat' que va 'molt més enllà' d'aquests partits.

Habitatge
Mantenint aquest model, l'aposta de Junts per Sant Cugat és donar un nou impuls a l'habitatge. Tant amb la construcció de més habitatge públic, com estipula el pla fins al 2030, com incentivar altres mesures com destinar el 30% de les noves construccions a pisos públics, les cooperatives i incrementar les ajudes.

Seguretat
Coordinació entre cossos de seguretat, un increment sostingut dels efectius fins als 120 i l'aposta per les noves tecnologies. Aquestes són les principals propostes de Junts per Sant Cugat en matèria de seguretat, que es complementen amb accions de proximitat com comissaries mòbils, denúncies en el lloc dels fets i més agents cívics.

A més, es comprometen a construir una nova comissaria local al costat de la dels Mossos d'Esquadra, on també volen cedir uns terrenys per a la construcció dels jutjats.

Mobilitat i cura del medi ambient
Junts per Sant Cugat vol un gran acord amb totes les forces polítiques que vagi més enllà del mandat per aconseguir una millora de la qualitat de l'aire i la represervació del medi ambient. Una de les seves propostes és la connexió dels 13 parcs de Sant Cugat.

Per això, diu Fortuny, cal també una mobilitat sostenible, que passa per la revisió del Pla de Mobilitat. Així, Junts per Sant Cugat es compromet a replantejar la xarxa de transport urbà i fomentar l'ús de la bicicleta.

Pactes postelectorals
'Desitjo continuar sent alcaldessa', diu Fortuny qui obrirà els pactes a aquelles formacions que comparteixen el model de ciutat i els reptes. Respecte al PSC, que va formar part de l'equip de govern durant 10 mesos, assegura que no s'ho ha plantejat perquè la situació de Catalunya 'no ha canviat'. En canvi, es mostra partidària d'arribar a un acord amb ERC-MES, a qui ja ha obert altres vegades formar part del govern municipal.

'Les ciutats com Sant Cugat requereixen de pactes forts i contundents per tirar endavant els projectes', defensa Fortuny, qui lamenta que els republicans prefereixin fer-los fora i pactar amb altres candidatures que


  • Una prioritat: Preservar el model de ciutat i afrontar els nous reptes.

  • Una promesa electoral: Treballar 24 hores al dia.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: La mobilitat de la rotonda de l'Hipòdrom per repensar-la.

  • Una mesura que fomentaria: La qualitat de l'aire.

  • Un partit amb el qual pactaria: ERC-MES.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Aquells que lluiten contra el nostre país.

  • El Sant Cugat que volen és aquell que abraça la diversitat.

  • Un pronòstic: Vull ser alcaldessa, revalidada per les urnes.


  • Carmela Fortuny

    Des del minut zero diem que obrirem el govern a ERC, però la resposta és que ens volen fer fora, 32 anys de govern, pactarem per ser alcaldes.





    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat