• Roger Cuartielles
  • | el 27/mai/19

Dos alcaldables van pronosticar la desaparició del PP i els comuns a la porra de Cugat Mèdia

La candidata de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, i el candidat del PSC, Pere Soler, van ser els dos alcaldables que van vaticinar la desaparició de Sant Cugat en Comú i del PP del plenari. De fet, set candidats van predir que els populars desapareixerien, i quatre que els comuns perdrien la representació, entre ells el candidat popular, Álvaro Benejam. Cugat Mèdia t'explica què van predir cadascun dels candidats dies abans de les eleccions a la tradicional porra d'alcaldables, excepte el cap de llista de Proposem, Dimitri Defranc, que va declinar participar-hi.

La cap de llista dels republicans, Mireia Ingla, va ser l'única candidata que va encertar el seu propi resultat amb sis regidors. Soler, en canvi, es va equivocar d'un edil i se'n va assignar cinc. El candidat de Cs, Aldo Ciprian, també se'n va posar més del compte: en va pronosticar cinc per davant dels tres regidors que ha conservat. Qui també va ser optimista va ser la candidata de Junts, que va apostar que la seva llista mantindria els 11 regidors al plenari. Un pronòstic que la majoria de candidats no van avalar a les porres i que van assignar set regidors a Fortuny.

Quatre candidats van apostar que Fortuny perdria l'alcaldia
Els alcaldables del PSC, Units per Sant Cugat, Podem i Vox van apostar que ERC-MES desbancaria Junts per Sant Cugat com a primera força. Soler va assignar vuit regidors als republicans i sis a Junts; Carles Toda en va posar set a Ingla i sis a Fortuny; i Gabriel Jover sis i quatre, respectivament.

El que la majoria de candidats participants van descartar és que la CUP-PC seguís com a segona força al plenari. De fet, només la mateixa Núria Gibert va apostar per aquesta opció i va assignar sis regidors als cupaires, només un menys que a Junts per Sant Cugat.

Els alcaldables sí que van encertar que VOX i Proposem no obtindrien representació. Cap candidat, excepte la mateixa candidata de VOX, Nerea Andrés, va pronosticar que el partit d'Abascal entraria al plenari, com tampoc no ho van fer amb Proposem, la candidatura del fins ara regidor no adscrit Dimitri Defranc.

Pel que fa a Primàries, només el seu candidat, Joan Recasens, va apostar que la formació entraria a l'Ajuntament amb quatre regidors, així com també el cap de llista de Podem, Gabriel Jover, que els en va assignar dos. El mateix nombre de regidors que el candidat lila va apostar que aconseguiria la seva mateixa llista. L'alcaldable de Podem també va ser generós amb Units per Sant Cugat donant-los un regidor, a ells i als comuns. En canvi, l'alcaldable de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez, no va assignar cap edil a la candidatura de Jover.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat