Els 25 regidors i regidores juraran o prometran el càrrec / Foto: Sant Cugat

Els 25 regidors i regidores juraran o prometran el càrrec / Foto: Sant Cugat

  • Martí González
  • | el 29/mai/19

El calendari postelectoral de la política municipal a Sant Cugat

El 15 de juny es constituirà el nou ple i en sortirà elegit l'alcalde o alcaldessa

El nou ple municipal de Sant Cugat, sorgit de les eleccions de diumenge, es constituirà el proper dissabte 15 de juny a les dotze del migdia a la sala de plens. Els 25 regidors, amb 14 cares noves, hauran de prometre o jurar el càrrec després que es constitueixi la mesa d'edat, presidida pel regidor electe de major edat, Joan Puigdomènech (Junts), i que tindrà com a vocal el càrrec electe de menor edat, Alba Gordó (ERC-MES).

Posteriorment, la secretària de l'Ajuntament, Rosa Castellà, cridarà per ordre alfabètic als 25 regidors perquè votin de forma secreta l'alcalde o l'alcaldessa. Només poden optar a aquest càrrec els caps de llista: Carmela Fortuny (Junts), Mireia Ingla (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Aldo Ciprian (Cs) i Núria Gibert (CUP-PC). Després del recompte de vots es proclamarà alcalde o alcaldessa electe el candidat que hagi obtingut la majoria absoluta (13 vots o més). Si cap d'ells ho aconsegueix, Carmela Fortuny revalidaria l'alcaldia com a cap de la llista més votada.

La primera sessió ordinària del ple municipal tindrà lloc un mes després, el dilluns 15 de juliol, i servirà per elegir el cartipàs del nou govern.

EMD de Valldoreix
La sala de plens de l'EMD de Valldoreix també acollirà el mateix dissabte la constitució de la nova junta de veïns. Serà a les cinc de la tarda i s'elegirà el president i els vuit vocals. Els resultats de diumenge han determinat tres vocalies per Junts per Sant Cugat Valldoreix; dues, per ERC-MES i una per a la CUP-PC, Cs i el PSC.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat