Fortuny, atenent els mitjans la nit del 26-M / Foto: Cugat Mèdia

Fortuny, atenent els mitjans la nit del 26-M / Foto: Cugat Mèdia

  • Sílvia González
  • | el 29/mai/19

Junts explora el suport del PSC a la investidura sense formar govern

Fortuny deixa clar que no reeditaran el pacte amb els socialistes a causa dels presos

L'alcaldessa en funcions i alcaldable per Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha volgut deixar clar que en la seva política de pactes per formar govern només ho farà amb ERC-MES. Ara bé, en cas que aquesta aliança no prosperi està explorant el suport del PSC en el ple d'investidura, ha avançat a Cugat Mèdia. Un suport que en cap cas implicaria la reedició del pacte de govern amb els socialistes. La cap de llista posa sobre la taula 'la coherència' de Junts i assegura que formar govern amb el PSC seria creuar una línia vermella -la dels presos- que no està disposada a fer, com ja va dir en una entrevista a aquest mitjà.

Fortuny ha encetat una ronda de contactes amb tots els partits amb representació i ja ha tingut una primera conversa amb ERC-MES i el PSC en què els ha proposat fer, amb cadascun, un grup de treball. En les negociacions republicanes, els interlocutors de Fortuny seran Josep Lluís Lliberia i Joan Puigdomènech. En els contactes socialistes, Cristina Paraira i Sandra Casat.

L'objectiu de les reunions amb ERC-MES, diu Fortuny, és fixar els acords dels temes de ciutat per governar plegats. En el cas dels socialistes, la proposta és obtenir el suport en la investidura i, fora de govern, establir amb el PSC pactes puntuals en qüestions rellevants del municipi. Sobre el PSC i els presos, Fortuny és clara: 'Aquesta línia vermella, de moment, es manté. Quan es produeixin gestos (l'alliberament) segurament aquest escenari podria canviar'.

Davant la possibilitat d'un govern en minoria si no prospera una aliança d'esquerres, també s'hi veuen: 'Tenim capacitat per governar amb els nou regidors de Junts'.

Carmela Fortuny

'La línia vermella dels presos polítics és una línia que, de moment, es manté. Quan hi hagin gestos (l'alliberament) segurament aquest escenari podria canviar'.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat