Guanyem Valldoreix, al pati del Casalet / Foto: Cugat Mèdia

Guanyem Valldoreix, al pati del Casalet / Foto: Cugat Mèdia

  • Sílvia González
  • | el 12/jun/19

Guanyem Valldoreix prioritza la unitat d'acció des de l'oposició

La confluència d'esquerres encara no ha madurat fer pactes amb Junts

Mentre a Sant Cugat és una setmana de compte enrere de cara als possibles pactes, o no, que es puguin establir al capdavant de l'Ajuntament, a Valldoreix la premissa és una altra. Almenys, per a Guanyem Valldoreix, la confluència d'esquerres formada per ERC, MES, la CUP, Procés Constituent, Gent x Valldoreix, Sant Cugat en Comú i l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix. La candidatura ha fet aquest dimecres una roda de premsa per anunciar que la marca electoral Guanyem Valldoreix continuarà treballant els propers quatre anys i que prioritza la seva unitat d'acció des de l'oposició.

Així, i a expenses de com cristal·litzi la política de pactes a Sant Cugat, l'aposta de Guanyem Valldoreix és 'construir l'alternativa' fora del govern. Ara bé, la candidatura es cura en salut i tampoc no descarta categòricament una eventual aliança amb Junts per Sant Cugat Valldoreix, ara en minoria amb quatre vocalies.

El futur portaveu d'ERC-MES a l'EMD, Lluc Cahís, ha volgut ser caute. La prioritat és Guanyem Valldoreix, a l'oposició. Què podrà passar? A ningú se li escapa que primer es decidirà Sant Cugat i després, el territori veí. Perduda la presidència per part del seu presidenciable, Xavier Humet; a Guanyem Valldoreix se li presenta per davant un mandat amb tres vocals -dos per ERC-MES i un per a la CUP-PC- que podrien fer majoria absoluta amb Junts, fins i tot només amb les dues vocalies dels republicans.

'Està molt verd el tema', ha afegit el proper portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, que es mostrava sorprès que pogués donar-se un pacte de govern amb Josep Puig. Igual d'incrèdul, el nou vocal d'ERC-MES per Gent x Valldoreix, Jaume Sanmartí, quan Cugat Mèdia ha esmentat què passaria amb els pressupostos.

No obstant això, per tenir la clau de la governabilitat caldrà veure com respiren la vocalia de Cs i la del PSC, partit que no va entrar a la confluència d'esquerres.

Lluc Cahís

Guanyem Valldoreix és un projecte guanyador i amb el temps acabarem guanyant. Prioritzem la unitat d'acció política des de Guanyem Valldoreix.



NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat