Fortuny, en una recepció amb l'ANC / Foto: Localpres

Fortuny, en una recepció amb l'ANC / Foto: Localpres

  • Sílvia González
  • | el 13/jun/19

L'ANC adverteix als partits independentistes que pactar amb el PSC és 'estafar la ciutadania'

L'Assemblea exigeix a Junts i ERC-MES una aliança a Sant Cugat

L'hermetisme entre els partits polítics continua i a Sant Cugat els únics que alcen la veu són els membres del secretariat de l'ANC. Si fa una setmana demanaven als partits independentistes no pactar amb el PSC, ara l'Assemblea puja el to i deixa clar a les forces independentistes, Junts, ERC-MES i la CUP-PC, que pactar amb els socialistes 'és una estafa a la ciutadania'. Això clama el comunicat que els assemblearis han fet públic després de reunir-se amb les tres formacions. Uns contactes dels que s'ha després, afirmen, contemplar la possibilitat de pactar amb els socialistes per part d'ERC-MES i la CUP-PC.

'Amb aquestes coalicions hem tingut la sensació que ja no hi havia la línia vermella del 155', ha explicat el coordinador de l'ANC, Xavier Palet, en una entrevista a Cugat Mèdia. Aquesta impressió no l'han tinguda, assegura, amb Junts per Sant Cugat que en la seva trobada, diu, continua apostant per pactar amb ERC-MES.

Palet afegeix que, amb totes les forces, han tingut la percepció que 'primen més els interessos de partit que els de país'. I sobre aquelles que han posat sobre la taula l'opció d'un pacte amb el PSC, explica: 'Et diuen que ara hem de parlar en clau de política municipal, del temes del dia a dia de ciutat i deixar de banda les qüestions nacionals'.

És per això que 'exigeixen' a les tres formacions independentistes que pactin, o almenys que ho facin Junts i ERC-MES. I van més enllà demanant que el pacte de govern 'distribueixi amb proporcionalitat les àrees de responsabilitat en el nou equip de govern', d'acord amb els resultats electorals. Si finalment hi ha tripartit a Sant Cugat, l'ANC afirma que serà 'absolutament bel·ligerant en totes i cadascuna de les seves actuacions vers al nou consistori'.

Si el PSC entra al govern tenen clar les primeres dues qüestions que posaran sobre la taula a la nova alcaldia: si és factible la permanència a l'Associació de Municipis de la Independència (AMI) i la continuïtat de la pancarta dels presos a la façana de l'ajuntament. Ara per ara però, segons ha pogut saber Cugat Mèdia, tots els escenaris estan oberts.

Xavier Palet

Nosaltres hem tingut aquesta sensació (que es pactaria amb el PSC) amb ERC i la CUP. Hem vist que no hi havia la línia vermella del 155 i això ens ha posat en alerta.


Xavier Palet

Ens van dir que hi havia la possibilitat que s'usés el PSC com a crossa per formar govern.




NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat