• Sílvia González
  • | el 14/jun/19

ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, junts per construir el canvi a Sant Cugat

L'acord preveu que Mireia Ingla sigui alcaldessa tot el mandat

El govern del canvi ha arribat a Sant Cugat: ERC-MES, el PSC i la CUP-PC s'alien per posar fi als vuit mandats consecutius d'alcaldia convergent a la ciutat. En una compareixença conjunta a l'Ateneu Santcugatenc, les tres forces han explicat que governaran plegats, malgrats les diferències, per construir un nou model de Sant Cugat. Orgull, alegria i responsabilitat han estat els pilars d'un acord que s'ha teixit per donar resposta al 'que han demanat els 21.000 vots' recollits a les urnes.

CONSULTA L'ACORD DE GOVERN AQUÍ

La candidata a l'alcaldia i, segons els pronòstics, futura alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha posat l'accent en els lligams establerts els últims dies entre les tres forces. 'Sant Cugat no s'enfonsa, res no s'acaba, tenim una nova oportunitat per millorar la vida dels santcugatencs', ha remarcat la republicana. Una aliança que respon 'a la força del desig de canvi'.

El primer secretari del PSC, Pere Soler, que renuncia a presentar-se a l'alcaldia, ha posat llum sobre els contactes de Junts a l'hora de fer govern. Més enllà del 'pacte natural' que volien amb ERC-MES, Soler creu que Sant Cugat 'ha de saber que fins les 10 del matí de divendres hi havia vigent una proposta d'acord de Carmela Fortuny als socialistes'. Ha estat ell, exsoci de govern, qui ha parlat del que 'es trobaran ara als calaixos de l'Ajuntament', qui ha posat de relleu que 'no tot s'hi val' en política.

La més programàtica ha estat la cupaire Núria Gibert. Arriba 'els llums i taquígrafs a Sant Cugat'. I sobretot amb la presentació ja dels primes eixos del programa: taula d'emergència habitacional, municipalització dels serveis bàsics, l'hospital de referència, la segona residència i un nou pla de cultura, entre d'altres. De moment, els grups no han concretat el cartipàs ja que han prioritzat confeccionar el programa. Un pacte 'permeable' ha apuntat Gibert, que no descarta les aportacions d'altres partits, com els comuns, que van quedar fora del ple.

Els presos polítics
Preguntats per Cugat Mèdia, les tres forces no han entrat a fons en la 'línia vermella' del 155, ja que l'acord presentat 'és un pacte de ciutat'. Una aliança que treballarà els temes que afecten la ciutadania. Els 'presos polítics' han passat a un segon pla en la roda de premsa. Això sí ni es retira la pancarta, ni es qüestionarà la permanència a l'AMI ja que 'són acords de ple'. El PSC sí que ha puntualitzat que es vetllarà per 'la neutralitat dels espais públics'. Totes tres formacions han reiterat que l'important 'és que s'han posat d'acord amb moltes coses'. Una d'elles excloure de l'acord Valldoreix perquè 'té la seva pròpia realitat'.

Mireia Ingla

Aquesta ciutat paga la pena perquè ens posem d'acord a fer polítiques de ciutat.


Pere Soler

Aquest matí, a les 10 del matí, encara era vigent una proposta d'acord amb el PSC. Que no s'excusin (Junts).


Núria Gibert

És un dia històric perquè feia 32 anys que CiU governava. Som dipositaris d'aquest canvi de cicle.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat