El presidenciable Juanjo Cortés amb el periodista Toni Priante, en l'acte de Valldoreix Plural / Foto: Cugat Mèdia

El presidenciable Juanjo Cortés amb el periodista Toni Priante, en l'acte de Valldoreix Plural / Foto: Cugat Mèdia

  • César Martínez
  • | el 25/mar/23

Juanjo Cortés ha presentat la candidatura a l'EMD de Valldoreix amb la coalició Valldoreix Plural, formada per entitats veïnals i ERC, PSC, En Comú Podem i la Cup, aquest dissabte a la plaça del Casalet davant un centenar d'assistents. Cortés pretén canviar el rumb del govern actual i 'retornar les il·lusions a la ciutadania', per presidir l'EMD. 'Volem donar resposta a les necessitats de la població i assegurar un futur per al territori millorant l'accés a l'habitatge i oferint major accessibilitat per als joves', ha destacat Cortés. A més, des de Valldoreix Plural volen recuperar els mecanismes de participació ciutadana, perquè 'l'administració estigui al servei de les persones'.

Valldoreix Plural ha presentat la seva candidatura de "bon govern" per fer front al "desgovern" actual que presideix Junts. La coalició d'esquerres ha decidit presentar un presidenciable que no fos de cap color polític i que reflectís "la mirada de la ciutadania". Per això, l'historiador i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés va ser l'escollit per liderar aquest canvi de govern. En l'acte, el candidat del front d'esquerres ha conversat amb el periodista Toni Priante, on han anat tractant per punts les principals propostes del programa electoral de Valldoreix Plural.

Cortés s'ha presentat com un candidat que vol escoltar a tota la ciutadania i no "només als nostres". "S'han traït les il·lusions dels veïns i veïnes de Valldoreix", ha assenyalat el presidenciable. Per altra banda, s'ha desmarcat de les polítiques que porta el govern actual, ja que ha considerat que es basen en "polítiques d'acció i reacció". Valldoreix Plural fixa la seva proposta en "construir les bases d'un Valldoreix del demà".

Valldoreix Plural ha defensat un model de governança on s'aposti per protegir i evitar "l'expulsió dels joves al territori", ha explicat Cortés. La falta d'habitatge assequible i públic és una de les problemàtiques que pretén corregir la coalició, si arriba a governar l'EMD. Juanjo Cortés és conscient que trobar una solució per abaratir els preus dels habitatges i lloguers és difícil i alhora, és un projecte "ambiciós, però possible", ha afirmat el presidenciable.

Un altre problema que han detectat des de Valldoreix Plural i volen donar resposta és la falta d'espais per a joves on es puguin arrelar i sentir-se valldoreixencs. "Que els joves hagin d'anar a fora a trobar equips esportius o llocs on poder fer música, és un agreujant perquè no es quedin en un futur al territori", ha lamentat Cortés.

A més, des de Valldoreix Plural han explicat altres mesures que preparen si arriben a presidir l'EMD, com impulsar una nova modificació urbanística on els habitatges passin de ser unifamiliars a bifamiliars, un projecte de centralitat a la plaça de la vila, major sostenibilitat als edificis públics amb plaques solars i una aposta per la mobilitat sostenible amb més accés per als ciutadans a autobusos urbans.


Després de la conversa entre Juanjo Cortés i Toni Priante, els assistents han pogut fer preguntes al presidenciable a l'EMD de Valldoreix. El candidat de Valldoreix Plural ha respost qüestions sobre la cultura o els equipaments esportius del municipi. Cortés ha avançat que volen crear un projecte d'Escola de Música que sigui "sostenible i racional", a més de crear un espai escènic per impulsar el teatre, la coral o el cinema a Valldoreix. Sobre el pavelló municipal de Valldoreix, el candidat d'esquerres ha explicat que volen parlar amb l'Ajuntament de Sant Cugat per arribar a "un nou acord sobre la titularitat", ha afegit Cortés.


L'acte ha finalitzat amb les intervencions de representants dels diferents partits polítics que conformen Valldoreix Plural i una foto de família amb totes les entitats i partits. El candidat a presidir l'EMD ha rebut el suport en l'acte de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, Ramon Segura (ERC-Valldoreix), Susanna Casta i Elena Vila (PSC), Àlex Aguilar (CUP-Valldoreix) i Ramon Gutiérrez (En Comú Podem). Els portaveus han refermat l'aposta de Juanjo Cortés com a millor opció possible per assumir la presidència de l'EMD de Valldoreix.

Juanjo Cortés

No podem permetre que els nostres joves siguin expulsats i hagin de marxar de Valldoreix

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat