Mireia Sanjuan i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Sanjuan i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 13/abr/23

La portaveu de la plataforma No Tribut Metropolità (No TM), Mireia Sanjuan, s'incorpora a la candidatura de Cs per a les eleccions municipals del 28 de maig. La mirasolenca, exmilitant del PSC i de Moviment d'Esquerres (MES) i membre de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol, ha rebut el vistiplau de l'assemblea de la seva plataforma per incorporar-se a la llista. Sanjuan ocuparà un dels deu primers números de la llista, tot i que des de la candidatura taronja no l'han concretat.

L'alcaldable de Cs i portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha reivindicat que la seva formació ha estat "molt crítica" amb el Tribut Metropolità, posicionament que ha defensat tant als diferents ajuntaments com al consell metropolità i al parlament. En aquest sentit, ha posat en valor la bona sintonia amb la plataforma No TM. Aquesta entesa, ha dit l'ara membre de la llista taronja Mireia Sanjuan, va comportar que s'acusés la plataforma de "ser de Cs". L'activista, que segueix rebutjant aquesta afirmació, ha assegurat que la vinculació no s'ha fet efectiva fins que ella no s'ha incorporat a la llista. En tot cas, ha agraït que la formació taronja ha estat l'única que ha donat suport ple a les reivindicacions de la plataforma.

L'entrada en política, ha argumentat Sanjuan, ha estat motivada perquè des de No TM s'han adonat que "la manera de canviar les coses és des de dins". La membre de la candidatura taronja ha lamentat que la moció amb què es va acordar crear una taula de diàleg per "trobar solucions consensuades" quant a aquesta taxa va ser un "'paripé'". Ciprian ha criticat que l'Ajuntament no hagi assumit el pagament d'aquest impost, com sí que ha passat a Badalona i Sant Vicenç dels Horts.

A banda de les qüestions vinculades al Tribut Metropolità, Sanjuan vol aportar a la candidatura el seu coneixement sobre Mira-sol, barri del qual és veïna i on forma part de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol. La seguretat i el manteniment de la via urbana són algunes de les preocupacions que volen abordar amb el programa electoral, així com la creació d'una regidoria dedicada a la gent gran.

Mireia Sanjuan

Ens vam adonar que l'única manera que podíem fer alguna cosa era participar activament des de l'Ajuntament. Hi haurà altres municipis on hi haurà portaveus a les llistes.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat