Elisenda Alamany i Mireia Ingla / Foto: Cugat Mèdia

Elisenda Alamany i Mireia Ingla / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 18/abr/23

La número 2 d'ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, fa autocrítica sobre com l'esquerra lluita per aconseguir l'hegemonia. 'El problema és que tenim raó i amb això ens pensem que n'hi ha prou', ha dit sobre la 'superioritat moral' del pensament progressista, que ha titllat de 'llast'. Tot plegat ho ha dit aquest dimarts a la llibreria El Celler de Llibres, on ha presentat l'obra 'La política que vindrà', acompanyada a la taula per l'alcaldessa (i alcaldable), Mireia Ingla. Ambdues han assenyalat la necessitat de posar-se del costat de la ciutadania per convèncer-la: 'S'ha de comprendre abans de descartar què és allò que els preocupa'.

La regidora a la capital catalana i número 2 a la llista dels republicans per al 28-M considera que calen "altaveus" en la vida social i cultural per fer arribar els discursos progressistes al gruix de la ciutadania. De fet, Alamany considera que "Catalunya segueix sent d'hegemonia convergent". En aquest sentit, l'alcaldessa Ingla ha reflexionat que per capgirar aquest equilibri de poder, cal no perdre "l'oportunitat de ser a les institucions". "Entre no ser-hi i ser-hi, triem ser-hi", ha afirmat, mentre que Alamany ha assenyalat el fet que hi ha part de l'esquerra que no vol "intoxicar-se" formant part de les institucions. Ingla ha assenyalat el fet que a l'hora de governar s'han d'assumir "contradiccions".

A la presentació del llibre també s'ha abordat en punt en què es troba el procés sobiranista. Tant Ingla com Alamany han defensat la necessitat de construir la independència des de l'esquerra. L'alcaldessa considera que en els darrers anys s'ha perdut "l'explicar per què" volen la independència. Tot plegat, ha dit Ingla, ho ha fet servir "l'hegemonia política molt pròpia del país i especialment de Sant Cugat per a la seva supervivència partidista". "No hi som per salvar la vida de determinats partits que, si tenen problemes, és per falta d'honestedat, perquè són corruptes i perquè fan les coses com les fan", ha criticat.

'La política que vindrà' és un llibre on Alamany reflexiona sobre els reptes de la política per adaptar-se als nous temps. S'acompanya de firmes de persones vinculades a la política de partits i institucional, però també de la societat i el món cultural. Així, s'hi poden trobar reflexions de Genís Roca, Gemma Ubasart i Manel Vidal, entre d'altres.

Elisenda Alamany

L'esquerra té un problema: tenim raó i ens pensem que amb això n'hi ha prou. Si fos tot tan senzill com dir que els que voten Vox són d'extrema dreta i llavors els vots vindrien en massa ja ho tindríem. Però no és així.


Mireia Ingla

No hi som per salvar la vida de determinats partits que si tenen problemes és per falta d'honestedat, perquè són corruptes i perquè fan les coses com les fan.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat