Susana Herrada, al centre, amb els membres de l'equip de Som Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Susana Herrada, al centre, amb els membres de l'equip de Som Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 19/abr/23

La presidenciable a l'EMD de Valldoreix Susana Herrada suma un nou suport a la seva candidatura: Valents s'afegeix a Junts per Sant Cugat i al PDeCAT per fer-li costat. L'actual vicepresidenta de l'administració descentralitzada assegura que la porta està oberta perquè s'afegeixin nous suports, tot i que desconeix si finalment aquests arribaran. Herrada ha presentat aquest dimecres el seu projecte, Som Valldoreix, acompanyada pels membres del seu equip, en una trobada a la qual han assistit representants de Junts i el PDeCAT (entre ells els alcaldables Josep Maria Vallès i Mayte Pérez), de Valents i, també, del PP. Tot i això, està previst que aquest dijous els populars presentin el seu candidat a la presidència de l'EMD.

Des de Som Valldoreix defineixen la candidatura com un 'catch all party', que vol integrar persones de la societat civil, però que no defuig del suport de partits. Herrada ha assegurat que tenia la intenció de presentar-se com a independent des del principi. Ara bé, el fet que ERC, el PSC, la CUP i En Comú Podem s'hagin aliat per fer candidat Juanjo Cortés sota el paraigua de Valldoreix Plural, va motivar l'espai de centredreta que ara lidera Herrada per crear una plataforma independent. "És l'aposta més factible i intel·ligent per aconseguir la presidència", ha admès.

En tot cas, Herrada assegura que se sent "més còmoda" amb aquest projecte que sent la candidata d'un partit. Amb tot plegat, Som Valldoreix vol evitar "experiments" a l'administració descentralitzada, en al·lusió al pacte de govern de Sant Cugat entre ERC-MES, el PSC i la CUP-PC.

També donaran suport a Som Valldoreix dues noves plataformes sorgides arran de la creació de la candidatura. Són Sèniors Valldoreix i Valldoreix Futur, formades per gent gran i jovent de la vila, respectivament. Preguntada sobre el suport d'entitats a la candidatura, Herrada ha explicat que compta amb la complicitat de persones a títol individual i que defuig de demanar a entitats que s'hi adhereixin.

Herrada ha avançat la intenció de refermar la confiança en Bernat Gisbert (Junts) i Lluïsa Muñoz (PDeCAT) perquè tornin a ocupar vocalies al plenari de l'EMD. A l'acte de presentació de Som Valldoreix d'aquest dijous hi ha hagut l'absència de l'actual president, Josep Puig.

El suport de Valents

Marta Salvador, número 3 a la candidatura de Valents a l'Ajuntament de Sant Cugat, i Xavier Companys, que tanca la llista; tots dos residents a Valldoreix, han assistit a l'acte de presentació del projecte Som Valldoreix de Susana Herrada. "Estem segurs que Susana Herrada i el seu tarannà dialogant i transversal sabran representar fidelment la majoria natural de Valldoreix, enfront d'amalgames heterogènies de confluències molt sovint incompatibles", explica el partit en un comunicat.

Què proposa Som Valldoreix?

Susana Herrada es marca vuit prioritats. Primer, exercir un "lideratge femení" que avala en l'experiència com a membre del govern descentralitzat. La seguretat reorganitzar l'equip d'Urbanisme i treballar una mobilitat més sostenible també estan sobre la taula de la presidenciable.

Així, Herrada vol que Valldoreix "evolucioni", però sense "canviar el model de vila". En aquest sentit, aposta per una mobilitat sostenible i el transport públic, però no vol deixar de banda els cotxes: "No els podem criminalitzar perquè la realitat és que tenim dos o tres cotxes per llar".

Fer polítiques per al jovent, garantir nous equipaments esportius, fer una gestió econòmica "sanejada", emprendre mesures de prevenció d'incendis i consolidar dues centralitats (una a l'entorn de la Casa de la Vila i l'altra al del casalet) són altres de les línies mestres de treball de Som Valldoreix.

Susana Herrada

Veure el que passava amb la candidatura de les esquerres, amb quatre partits, vam pensar que l'aposta més factible i intel·ligent per aconseguir la presidència era fer una plataforma independent.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat