Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix / Fotos: Cedides

Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix / Fotos: Cedides

  • Sergio Morales / Mar Castro
  • | el 26/abr/23

La ciutadania de Valldoreix podrà triar entre sis candidatures per presidir l'EMD. Per una banda, estan les aliances tant de l'esquerra com la del centredreta sota el paraigua de Valldoreix Plural i Som Valldoreix, respectivament; i d'altra banda, finalment, s'han presentat candidatures des del Front Nacional de Catalunya, Independents, Ciutadans i Vox. Així, aspiren a la presidència Susana Herrada (Som Valldoreix), Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), Pepe Escofet (Cs), Neus José (Independents), Arnau Prats (FNC) i Juan Pich-Aguilera (Vox).

Ciutadans

Foto: Cugat Mèdia
Josep Lluís "Pepe" Escofet serà el candidat de Ciutadans a la presidència de l'EMD de Valldoreix a les eleccions del 28 de maig. Escofet és membre de les Joventuts de Ciutadans i número 5 a la llista del partit a Sant Cugat. El candidat valldoreixenc està cursant estudis de Dret i de Criminologia i Seguretat.

Escofet, de 20 anys, és nascut a Sant Cugat on encara hi resideix.

FNC

Foto: Cugat Mèdia
Arnau Prats és el presidenciable del Front Nacional de Catalunya (FNC). La candidatura posa la seguretat al centre del debat, així com fer un "canvi d'aires" a l'EMD "amb gent jove i idees noves".

Prats viu a Valldoreix des de fa 10 anys i ha exercit la seva carrera professional al sector privat i al món empresarial.

Independents

Foto: Cugat Mèdia

La presidenta de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, Neus José, és la candidata d'Independents Sant Cugat-Valldoreix, que es presenta sota el paraigua de la Coalició d'Independents de Catalunya. La candidatura es declara "independent de tots els partits polítics i independentista" i aposta per aportar "aire nou a Valldoreix" des d'una "nova política".

José va ser vocal a l'equip de govern de l'EMD a les acaballes del mandat passat, dins del grup municipal CiU-Actuem i en substitució de Quim Castelló, que va abandonar el plenari.

Som Valldoreix

Foto: Cugat Mèdia
L'actual vicepresidenta de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, concorre a les eleccions sota el paraigua d'una agrupació d'electors. La seva candidatura compta amb el suport de diversos partits de centre i de dretes: Junts, el PDeCAT, el PP i Valents.

Susana Herrada va arribar a Sant Cugat a mitjans dels anys 90 i es va mudar a la vila de Valldoreix el 2003. La seva implicació amb la vila va començar des de l'AMPA de l'escola Ferran i Clua i des de la plataforma Salvem Valldoreix, per protegir Can Monmany. Després va vincular-se a la plataforma veïnal Actuem, que va unir forces amb CiU i va proposar Josep Puig de presidenciable. Des de 2007, Herrada ha estat vocal al plenari de l'administració descentralitzada per aquest grup.

Valldoreix Plural

Foto: Cugat Mèdia
A diferència del mandat passat, en aquesta ocasió les esquerres van a una a Valldoreix. Juanjo Cortés és el presidenciable de Valldoreix Plural, una candidatura formada per entitats veïnals i ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP.

Malgrat que va néixer a França el 1965, la família de Juanjo Cortés va traslladar-se a Valldoreix quan ell tenia tres anys. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i té un màster en Història Medieval. Ha treballat com a mestre de secundària i, a l'administració pública, ha estat tècnic al Departament de Treball a la Generalitat i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu a l'EMD de Valldoreix, càrrec que desenvolupa des de 2004. A la vila ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix, del 1985 al 2014 i ha estat vinculat a entitats com l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i al Centre d'Estudis de Valldoreix.

Vox

Foto: Cugat Mèdia
Vox també presenta candidat a la presidència de l'EMD. Es tracta de Juan Pich-Aguilera. Té 21 anys, és estudiant de Dret i ha jugat a hoquei herba al Junior.

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat