Laura Pérez, Aina Balada i Ramon Gutiérrez durant l'acte / Foto: Cugat Mèdia

Laura Pérez, Aina Balada i Ramon Gutiérrez durant l'acte / Foto: Cugat Mèdia

  • Sara Bella
  • | el 26/abr/23

'El que passi a Sant Cugat el 28-M ens importa a Barcelona'. Així ho ha expressat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, en un acte en el qual ha fet balanç de les principals polítiques socials que s'han implementat aquests dos últims mandats a la ciutat comtal. Ho ha fet aquest dimecres, a la plaça de Barcelona, acompanyada per l'alcaldable d'En Comú Podem (ECP) a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, i la número dos de la llista santcugatenca, Aina Balada. 'Volíem fer aquest balanç a Sant Cugat per demostrar allò que podem fer nosaltres si formem part del govern municipal en el proper mandat', ha dit Gutiérrez.

Pérez, que ha assegurat que "a la ciutat de Barcelona li interessa el que passa a l'àrea metropolitana en termes de justícia social", ha resumit les actuacions que ha dut a terme en tres eixos principals: empoderament, cures i tecnologia. Pel que fa a l'empoderament, ha parlat de l'ampliació de drets, la garantia de l'alimentació i la millora de l'accessibilitat als ajuts socials, entre d'altres.

En relació amb les cures, la barcelonina ha explicat la creació de 'Barcelona cuida', una finestreta única que aglutina tots els tràmits i consultes relatives a les cures. Dins d'aquest eix també ha volgut destacar la targeta cuidadora, una acreditació per a les persones que s'ocupen d'altres persones que, d'una banda, aporta sentiment de comunitat i, de l'altra, ofereix prestacions concretes.

Per últim, Pérez ha explicat com l'Ajuntament de Barcelona està utilitzant la tecnologia per a la innovació social. A banda de l'optimització d'oficines virtuals per agilitzar els tràmits burocràtics, la barcelonina ha parlat de robots que ajuden a detectar caigudes de persones grans a casa o de l'ús de la intel·ligència artificial per agilitzar la feina de les treballadores socials.

Per la seva banda, Gutiérrez ha valorat les polítiques socials presentades per Pérez com a "valentes, innovadores i trencadores", molt millors, segons ha dit, de les que s'han implementat a Sant Cugat en aquest últim mandat. "S'han presentat programes innovadors, però ens hem quedat a la porta i no garanteixen canvis estructurals", ha dit.

Laura Pérez

També a la ciutat de Barcelona li interessa el que passa a l'àrea metropolitana en termes de justícia social. Com a capital veiem com la inequitat territorial, també aquella més amagada, com la de Sant Cugat, afecta la resta de municipis i afecta també sovint els serveis que tenim com a Ajuntament de Barcelona.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat