Oriol Sànchez a la roda de premsa / Foto: CUP (Lali Puig)

Oriol Sànchez a la roda de premsa / Foto: CUP (Lali Puig)

  • Anna González
  • | el 27/abril

La CUP-Amunt vol que el Club de Golf Sant Cugat deixi de regar l'equipament amb aigua de boca. Tot i que actualment el decret contra la sequera els hi permet regar, la formació insta l'equipament esportiu a fer l'obra necessària per fer-ho amb aigua regenerada. De fet, el número 2 de la llista electoral de la CUP i regidor, Oriol Sànchez, ha explicat que el mateix club va presentar una proposta per fer aquesta inversió, però amb la intenció que l'Ajuntament assumís part del cost, una opció que des de la formació rebutgen.

De fet, des de la CUP mantenen que calen models nous per fer front a l'emergència climàtica i "el golf és el contrari". Per això, la formació proposa un programa electoral on l'ecologisme i la sostenibilitat són transversals, però que se sosté en tres eixos dins aquest àmbit: l'aigua, l'energia i la sobirania alimentària.

"S'han fet coses aquest mandat, però s'ha d'anar més enllà", ha afirmat Sànchez, qui ha posat com a exemple la feina de conscienciació impulsada pel govern aquest mandat.

Propostes electorals

Tot i això, en l'àmbit de l'aigua, la CUP manté la necessitat de municipalitzar el servei d'abastament d'aigua per garantir que aquest dret "no passa pels preus del mercat". També aposten per censar totes les fonts d'aigua del municipi i municipalitzar -o mancomunar- la depuradora de Rubí. A més, proposen impulsar la recollida d'aigües pluvials per part de particulars.

En la mateixa línia, la formació es compromet amb la creació d'una comercialitzadora energètica pública, així com la instal·lació de plaques solars als edificis municipals i incentivar-ho als terrats comunitaris.

L'altre eix per a la candidatura és la sobirania alimentària. La CUP vol fomentar les comunitats urbanes, implementar l'última milla i afavorir els productes de baix impacte, així com fomentar l'educació a les escoles i els projectes contra el malbaratament.

Oriol Sànchez

Apostem per tres eixos principals: l'aigua, l'energia i la sobirania alimentària. Defensem aquests tres eixos i apostem per les municipalitzacions.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat