• Mar Castro
  • | el 3/mai/23

Giuseppina Cariola és l'alcaldable d'Independents a les eleccions municipals del 28 de maig. És una advocada italiana de 47 anys, concretament de Sicília, que va arribar a Catalunya fa 19 anys i que els darrers vuit resideix a Sant Cugat, al barri de Can Cabassa de Mira-sol. Cariola, tot i encapçalar un partit independentista, explica que fins als fets de l'U d'Octubre de 2017 no s'havia plantejat mai ser independentista. El seu dia a dia passa per treballar com advocada, després d'homologar la carrera que va fer a Itàlia. Amant de la natura i els animals, Cariola desconnecta de la feina passejant per Collserola i Valldoreix i comprant al comerç local i de proximitat, de la qual es declara una gran defensora. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.

Giuseppina Cariola no té cap problema en "reconèixer", com diu ella, que no era independentista, malgrat encapçalar la llista d'Independents. "El tema de la independència sempre ho vaig veure com una cosa molt llunyana. Els fets de l'U d'Octubre van fer canviar la meva percepció del que és la independència", afegeix, i diu que "per a mi la independència és la lluita del poble català (el nascut aquí i el que hi ve a viure) perquè se li pugui reconèixer el dret a decidir el seu futur polític i la forma de govern".

Tot i viure a Mira-sol i utilitzar el cotxe per treballar, Cariola es mostra com una defensora del transport públic. Creu que "ha de ser una eina molt important perquè els ciutadans que viuen a Mira-sol, les Planes o la Floresta es puguin relacionar més amb el centre que és on tenim tots els serveis, l'Ajuntament i també el comerç tradicional".

El que més li agrada de Sant Cugat és que "qui hi viu se l'estima molt". Per Cariola és important que "s'intenta preservar aquells valors de poble, que es manifesten també amb les activitats culturals i les festivitats que se celebren". "Aquesta pertinença al territori i l'amor incondicional que el poble de Sant Cugat té amb la ciutat, crec que és l'element que més m'agrada", explica Cariola.

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? Un pis.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Hipoteca en un pis de Promusa.
  • Té Mútua de salut privada? Sí. La retallada a la sanitat pública em va obligar, fa un parell d'anys, a escollir una mútua que em pogués solucionar, com a mínim, les proves mèdiques més urgents.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. Ferrater.
  • Porta tupper a la feina? Sí.
  • Ha estat mai a l'atur? Sí.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. Tradició, compromís, folklore, amabilitat, proximitat i caos.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? L'equip femení del volei i l'equip de futbol.
  • S'anima a cantar alguna cosa? Sí (i canta Bella Ciao).


  • Giuseppina Cariola

    Abans no ho era (independentista). Porto 19 anys i el tema de la independència sempre ho vaig veure com una cosa molt llunyana i no tinc cap problema en reconèixer. Els fets de l'1-O em van fer canviar la percepció del que és la independència.


    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat