• Mar Castro
  • | el 4/mai/23

Lluís Fernández Alà és l'alcaldable del Front Nacional de Catalunya (FNC) a les eleccions municipals del 28 de maig. És un emprenedor del sector de les papereries, de 55 anys i amb una forta vinculació amb el Barça. Culer apassionat, va ser, fins i tot, precandidat a la presidència del club. Fernández Alà és originari del barri del Poble Nou a Barcelona, i viu a Sant Cugat des de fa 30 anys, tot i que abans ja hi estiuejava. El seu dia passa per 'aixecar-se ben d'hora, com diu Guardiola' i treballar. Per desconnectar, juga a tennis i s'escapa fins a Cadaqués, 'el meu paradís particular', ja que és un apassionat del mar. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.

Fernández Alà es descriu com una persona "normal, senzilla i humil, que intenta sempre fer el bé". Explica que s'estima molt el Barça "igual que m'estimo Sant Cugat i el meu país, Catalunya". "El Barça és un referent. Ho porto a la sang, de ben petit que ja anava al camp", afegeix l'alcaldable del Front Nacional de Catalunya. L'etapa com a precandidat a la presidència blaugrana la recorda com "apassionant i complicada, però molt bonica".

Lluís Fernández Alà va muntar el seu primer negoci a Sant Cugat el 1994, i durant molts anys va tenir fins a quatre papereries repartides entre la ciutat i Cerdanyola. "Ara només en tinc una i la mantinc gairebé per romanticisme", explica. "Em sap molt greu veure com tanquen llibreries i papereries", admet. Actualment, es dedica a la consultoria empresarial i a la inversió en projectes d'emprenedoria.

De Sant Cugat diu que li agrada tot, i assegura que viu la ciutat "molt intensament". Considera que "és un orgull i un luxe poder viure a Sant Cugat, tot i que ha perdut una mica de qualitat; per això estem aquí, per millorar-la".

Es mostra molt crític amb "el sistema polític i els partits tradicionals" i nega que el Front Nacional de Catalunya sigui un partit d'extrema dreta. Sobre aquesta qüestió, de fet, Fernández Alà es mostra molt contundent i considera que "s'ha de combatre amb força l'extrema dreta perquè és una xacra que s'ha d'exterminar, en el sentit ideològic".

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? Un pis.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Hipoteca.
  • Té Mútua de salut privada? Sí.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. Jordi Robirosa.
  • Porta tàper a la feina? No.
  • Ha estat mai a l'atur? No.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. És una ciutat meravellosa, neta, verda i espaiosa.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? Tots els equips de Sant Cugat, però em quedo amb l'equip femení del volei.
  • S'anima a cantar alguna cosa? A cantar? Potser cantaria l'himne del Barça, però no cal.


  • Lluís Fernández Alà

    Me l'estimo molt, com m'estimo Sant Cugat i el meu país, Catalunya. El Barça és un referent. Ho portes a la sang ja de ben petit. Els culers tenim aquest sentiment que no es pot explicar només amb paraules.


    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat