Aldo Ciprian, Josep Maria Vallès, Francesc Duch, Ramón Gutiérrez, Pere Soler i Álvaro Benejam al debat del barri Aire i Sol / Foto: Cugat Mèdia

Aldo Ciprian, Josep Maria Vallès, Francesc Duch, Ramón Gutiérrez, Pere Soler i Álvaro Benejam al debat del barri Aire i Sol / Foto: Cugat Mèdia

  • Xavier Giménez
  • | el 29/abr/23

Front comú d'ERC, Junts, PSC, Ciutadans, En Comú Podem i el PP lloant la bona feina feta pel grup d'autoprotecció de Sol i Aire que treballen en la prevenció d'incendis i la seguretat de la urbanització. L'Associació de Veïns i Veïnes del barri santcugatenc han organitzat aquest dissabte un debat amb els diferents partits polítics per conèixer les propostes electorals per aquest territori.

Des d'ERC, Francesc Duch ha defensat la feina feta aquests últims quatre anys des de l'Ajuntament per "preservar aquest barri", assegurant que han estat en contacte permanent amb l'associació de veïns per treballar plegats en la modificació del PEPNat, i ha explicat que s'han trobat amb una situació legal "molt complex".

El PSC també ha defensat la gestió feta aquests últims anys assegurant que l'Ajuntament no els ha deixat de banda, i Pere Soler ha explicat que durant l'últim mandat han fet moltes actuacions al barri amb "el bus a demanda, el compostatge, el manteniment del parc i els carrers, i el clavegueram" entre d'altes.

Junts per Sant Cugat, a través de Josep Maria Vallés, ha assegurat que lluitaran per formar part de la comissió d'urbanisme i per "passar Sol i Aire de sol no urbanitzable a enclavament".

Ciutadans ha reivindicat Sol i Aire com un "enclavament estratègic", i ha afirmat que no entén com alguns similars com la Floresta estan regularitzats i aquest no. Ciprian també ha avançat que tant si governen com si no, faran una moció al principi de la nova legislatura per donar suport al barri a la que espera que sí que uneixin tots els partits per "traslladar-la a l'AMB, a la Diputació o on calgui". I finalment, també ha criticat els partits que no diuen el mateix al plenari de Sant Cugat que a altres institucions.

El candidat del Partit Popular, Álvaro Benejam, ha apostat per un canvi en la llei afirmant "les legalitats en temes urbanístics es poden canviar", i que s'ha de ser flexible per les "situacions especials" com amb el tema de l'enclavament de Sol i Aire.

L'única nota discordant de la jornada l'ha posat En Comú Podem que tot i també compartir la qüestió de l'enclavament, diu que la seva premissa "no és només l'habitatge", i que cal tenir moltes més coses en compte. L'alcaldable de la formació, Ramon Gutiérrez, ha afirmat que no és veritat que hi hagi unitat i que fora de la instància local "no fan aquesta anàlisi", i també s'ha mostrat contrari a l'opinió de Benejam sobre canviar la llei assegurant que, tot i que la llei es pot canviar, s'han de tenir en compte els elements científics per "preservar l'interès general i no el particular".

Finalment, la presidenta de l'Associació de veïns i veïnes del barri Sol i Aire, Carolina Oliva, ha agraït la unanimitat i implicació que han mostrat tots els partits polítics en la defensa del barri per convertir-lo en un espai que "garanteixi la seva perdurabilitat".

Al debat organitzat a Sol i Aire per parlar sobre el futur de la urbanització hi han participat els alcaldables per les pròximes eleccions municipals de Junts, Josep Maria Vallès, del PSC, Pere Soler, de Ciutadans, Aldo Ciprian, d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, del PP, Álvaro Benejam, i per part d'ERC, Francesc Duch en substitució de Mireia Ingla.

Carolina Oliva

Crec que ha quedat clar la unanimitat en el seu posicionament, i en la concepció que Sol i Aire ha de regular-se i ser finalment un espai que garanteixi la seva perdurabilitat.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat