Josep Maria Vallès (Junts) i Mayte Pérez (PDeCAT) / Foto: Ajuntament/PDeCAT

Josep Maria Vallès (Junts) i Mayte Pérez (PDeCAT) / Foto: Ajuntament/PDeCAT

  • Acn
  • | el 2/mai/23

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha decidit que Junts i el PDeCAT es reparteixin a parts iguals els drets electorals adquirits arran dels resultats de les passades eleccions municipals fruit de coalicions entre ambdues formacions. Això suposa que Junts per Sant Cugat ja no pot ser considerat 'partit significatiu', per sota del partit de Mayte Pérez. La decisió és fruit d'una consulta d'Ara Pacte Local, marca amb què el PDeCAT concorre als comicis del 28 de maig, en què la candidatura esgrimia que tot i les coalicions amb Junts de l'any 2019 2.015 dels 2.804 regidors obtinguts estaven adscrits directament al partit hereu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Per això, proposava assignar el 76% dels drets adquirits al PDeCAT. Finalment, però, se'ls hauran de repartir 'per igual'.


CONSULTA LA RESOLUCIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL

A la pràctica, per a Cugat Mèdia, aquesta decisió ens afecta perquè canvia el tipus de cobertura electoral que tindrà Junts, i també suposa canvis en l'ordre en què publicarem les entrevistes als candidats.

L'administració electoral considera que "no és possible especificar el percentatge de vots obtingut per cada formació política" i que cal, doncs, "repartir-se per igual entre les formacions de la coalició el total dels vots obtinguts". Això afecta la distribució d'espais de propaganda electoral i la presència en mitjans de comunicació de titularitat pública a la demarcació de Barcelona, com Cugat Mèdia. Als municipis on el 2019 es van presentar conjuntament i ara es presentin per separat Ara Pacte Local -a Sant Cugat ho fan com a PDeCAT-Units per Sant Cugat- i Junts, doncs, s'hauran de repartir els drets, mentre que si només ho fa una de les dues candidatures, se li assignaran tots els drets de la coalició.

La decisió no afecta la candidatura de Xavier Trias a Barcelona, ja que Junts i el PDeCAT formen part de la mateixa llista, ni tampoc, per ara, les candidatures de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona.

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat