L'alcaldable Marco Simarro i la número 3 Ariadna Sierra valoren la carpeta de feminsme de l'actual mandat / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable Marco Simarro i la número 3 Ariadna Sierra valoren la carpeta de feminsme de l'actual mandat / Foto: Cugat Mèdia

  • César Martínez
  • | el 2/mai/23

La CUP-Amunt defensa les polítiques feministes impulsades durant el mandat, com a membres del govern. Des de la candidatura anticapitalista afirmen que cal assumir el feminisme com a un dels eixos vertebradors per impulsar les polítiques locals. A més, la número tres a la llista electoral, Ariadna Sierra, ha parlat que projecten Sant Cugat com a una ciutat feminista que sigui 'justa, diversa i orgullosa on els masclismes i la LGBTI-fòbia no tinguin cabuda'. Per impulsar aquest tipus de polítiques, la CUP s'erigeix com l'única formació capaç 'd'arribar a l'arrel del patriarcat i transformar la vida de les dones santcugatenques'.

En els darrers quatre anys, la CUP ha format part del govern i ha posat en valor la feina feta des de la regidoria d'Igualtat. Tot i això, Sierra ha afirmat que "hi ha molta feina per fer", en una roda de premsa amb el candidat a l'alcaldia Marco Simarro aquest dimarts. Els anticapitalistes han destacat la posada en marxa de protocols per reduir i evitar les violències masclistes i les violències sexuals en espais de festa.

També han subratllat que gràcies a la feina que han fet des de dins del govern, ha existit un augment "significatiu" en recursos humans i econòmics per impulsar polítiques en aquest sentit. Amb aquest increment pressupostari, s'ha augmentat el servei d'atenció LGTBI (de tres hores a 14 setmanals), s'ha incorporat una treballadora social per al servei d'informació i atenció a la dona (SIAD) i s'ha contractat una tècnica d'igualtat, figura que destaquen que no existia abans.

Propostes electorals

L'agrupació de l'esquerra independentista ha dividit en cinc les propostes d'acció política municipal de cara a les eleccions del 28 de maig. Per una banda, des de la CUP-Amunt volen impulsar un govern feminista on es respectin les cures i la conciliació laboral de les dones santcugatenques. Per fer-ho, proposen crear clàusules de gènere a les subvencions, incorporar formacions amb perspectiva de gènere a les entitats i crear un observatori de gènere municipal.

Per reduir la violència masclista, la candidatura aposta per municipalitzar el servei d'atenció contra la violència masclista i la LGBTI-fòbia, que, com ha explicat Sierra, "encara no és de gestió directa per part de l'Ajuntament". Sobre la sensibilització de la societat, els cupaires volen continuar impulsant els tallers de gènere a escoles de primària i secundària de la ciutat.

Ariadna Sierra

Sabem que tot això només serà possible amb una CUP forta, perquè més enllà de gestos de cara a la galeria som l'únic partit capaç d'assumir polítiques feministes de veritat.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat