Maria Elena Turalló, Jordi Barbeta, Remei Gómez i Germà Gordó / Foto: Cugat Mèdia

Maria Elena Turalló, Jordi Barbeta, Remei Gómez i Germà Gordó / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 2/mai/23

El periodista Jordi Barbeta creu que Catalunya es troba 'en un atzucac', perquè apunta que, sis anys després de l'1-O, les persones independentistes no han deixat de ser-ho i 'els problemes que van alimentar l'independentisme encara no s'han solucionat'. Ho ha dit aquest dimarts a Sant Cugat, en sopar-col·loqui al bar Mono organitzat per l'Associació Barcelona 2020 i Convergents, on ha reflexionat que 'és evident que la independència ni la teníem ni la tenim a tocar'. A la trobada també hi han assistit el president de l'Associació 2020, l'exconseller Germà Gordó; i l'alcaldable de Convergents, Remei Gómez.

Precisament l'acte l'ha conduït Gómez, que també és membre de l'Associació 2020. Considera que el debat sobiranista no serà un factor clau a les eleccions municipals. En comparació amb els comicis anteriors, ha dit que "els resultats poden canviar perquè el 2019 hi havia molt hiperventilat i aquest sentiment independentista es va reflectir molt en Junts i ERC; veurem què passa aquest any".

Tornant al moment polític nacional, Barbeta ha reflexionat sobre les contradiccions amb què es troben els partits sobiranistes: "A nivell propagandístic, usen el discurs independentista, que és un problema perquè si fas política espanyola des de l'independentisme sempre tens les de perdre". El periodista també ha parlat sobre les crítiques poden rebre una part i l'altra per exemplificar l'atzucac al qual fa referència. "Si Catalunya seu a la taula de negociació, els independentistes diran que han claudicat; si Espanya negocia, l'oposició, sigui quina sigui, dirà que han claudicat davant els independentistes".

Tot plegat és un debat que Gómez considera que no tindrà impacte durant la campanya electoral a Sant Cugat. "Els problemes són el manteniment, l'habitatge, la necessitat d'un hospital", ha enumerat l'alcaldable de Convergents.

L'Associació Ciutadana Barcelona 2020 és una entitat nascuda el 2020 amb caràcter nacionalista, que organitza xerrades i activitats culturals i polítiques, com la d'aquest dimarts. El president de l'entitat, l'exconseller Germà Gordó, ha subratllat que aquest sopar-col·loqui ha estat el segon que l'organització celebra fora de la capital catalana.

Jordi Barbeta

És molt difícil que la gent que va arribar a la conclusió que, sense la independència no faríem res, deixi de ser independentista. Però és evident que la independència ni la teníem ni la tenim a tocar.


Remei Gómez

Crec que els resultats poden canviar. El 2019 encara hi havia molt hiperventilat i el sentiment d'independència es va reflectir molt en Junts i ERC. Veurem que passa aquest any.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat