• Sergio Morales
  • | el 10/mai/23

Mayte Pérez és l'alcaldable del PDeCAT-Units per Sant Cugat. Nascuda fa 48 anys, és santcugatenca de tota la vida, tot i que també ha residit a Valldoreix. Pérez vol tornar a la política institucional, després que fes de regidora de Comerç en el mandat 2015-2019, quan va anar d'11 a la llista de CiU que encapçalava Mercè Conesa. Abans, havia estat presidenta de Sant Cugat Comerç (StC), una etapa de la qual guarda un gran record i que la va motivar a fer el pas a l'administració. Vol tornar a l'Ajuntament per fer política, entesa 'com un servei al ciutadà i a les entitats'. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.

Pérez va estudiar Empresarials, Relacions Públiques i Marketing, formació amb la qual va agafar el relleu al negoci familiar, el centre de bellesa Menfis, que va gestionar durant 15 anys fins que va haver de tancar. "Va ser dur i trist", recorda, alhora que admet que ho troba a faltar. "Estava a la recepció i tenia contacte directe amb els clients [...]; una perruqueria és com un confessionari, sobretot per a gent gran que viu sola", ha explicat.

Del pas per l'Ajuntament, assegura que en va treure profit, però reflexiona que li hagués agradat "fer coses de manera més àgil". "Sembla més fàcil del que és", avisa. Després d'aquesta etapa, explica que va fer-se de nou autònoma per dedicar-se a oferir assessorament a administracions i particulars "amb temes relacionats amb el comerç". Així, ha treballat en aquest àmbit a l'Ajuntament de Polinyà i, més recentment, a l'EMD de Valldoreix; així com a PIMEC, com a coordinadora comarcal i de la Catalunya Central.

La candidata del PDeCAT-Units es considera una persona "dialogant, sociable i oberta", fet pel qual assegura que té bona relació "amb tothom", independentment del partit polític del qual formen part.

Preguntada per la ciutat, Pérez explica que té especial estima a la festivitat dels Tres Tombs. "M'agrada molt el caire de poble de Sant Cugat i soc una enamorada de la plaça de Barcelona", un espai que pren protagonisme amb motiu de Sant Antoni. Posa en relleu el record de veure des de ben petita "els carros que hi arribaven, els veïns amb el porró i la coca".

A banda de Sant Cugat Comerç, si Pérez té vinculació amb una entitat és amb el Centro Popular Andaluz (CPA). El seu marit, Miguel Jiménez, n'ha estat president i actualment n'és el tresorer. De fet, Pérez és membre de la junta i sovint ajuda amb qüestions administratives. Amb Jiménez està casada des de fa una vintena d'anys i tenen dos fills i, també, admet que no s'avorreixen pas, a casa. Ella sempre ha estat vinculada al món empresarial i ell al món sindical (com a secretari general de la secció sindical d'UGT a SEAT). "Som oposats en moltes coses, però és maco perquè la visió de l'altre enriqueix", relata.

Per desconnectar, Pérez explica que li agrada relaxar-se amb la tauleta electrònica i fer unes partides al 'Candy Crush'. "Soc una mica gamer! I també miro coses a Netflix", assegura.

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? En un pis.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Tinc hipoteca en un pis que tinc llogat, però ara visc al pis dels meus pares.
  • Té Mútua de salut privada? Sí.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. El senyor Cabanas.
  • Porta tupper a la feina? No, dino a casa.
  • Ha estat mai a l'atur? Sí.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. Un poble al qual estimo moltíssim, que ha sabut convertir-se en ciutat.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC).
  • S'anima a cantar alguna cosa? Sí (i canta 'La flaca', de Jarabe de Palo).


  • Mayte Pérez

    M'agrada molt Sant Cugat, el caire de poble que té. Soc una enamorada de la plaça de Barcelona. Quan arribaven els cavalls, els carros... Aquell esperit de poble m'agrada.


    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat