• Mar Castro
  • | el 5/mai/23

Álvaro Benejam és l'alcaldable del Partit Popular (PP) a les eleccions municipals del 28 de maig. És un advocat amb bufet propi, de 48 anys i pare de dos fills. Benejam és originari de Barcelona i viu a Sant Cugat des de fa gairebé 20 anys, tot i que la seva vinculació amb la ciutat ve de lluny, ja que va estudiar a l'escola Viaró. El seu dia passa per treballar i passar temps amb la seva família. Per desconnectar, juga a pàdel i s'escapa fins a Caldes de Malavella, on hi va des de petit. Benejam es mostra com un defensor de les entitats locals i és soci del Centro Popular Andaluz (CPA). Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.

El PP va quedar fora del ple municipal en les darreres eleccions municipals, el 2019, quan Benejam també era l'alcaldable de la formació i havia estat regidor durant vuit anys. El popular recorda aquell dia com a "decebedor", però després de refer-se de les ferides individuals i col·lectives, ha agafat més força per tornar a repetir amb ganes i sense aturador, explica, "estem carregats d'ànims, novament, per tornar a poder influir en el govern de la ciutat". Amb tot, treu lliçons d'aprenentatge d'èpoques passades i diu que incrementarà la seva presència al carrer, "ara ho podem corregir perquè tenim molt més equip que en aquell moment".

Benejam destaca, sobretot, els espais verds de la ciutat com a punt positiu. Li agraden "totes les tradicions de Sant Cugat, però el que més m'agrada és el respecte que es té a Sant Cugat del passat", apunta el popular, que explica també que li agrada molt anar al Mercantic.

Forma part del CPA, amb el qual té "una relació excel·lent des de sempre, i em van proposar implicar-me més", explica. De fet, tot i lloar la feina d'aquesta entitat en particular, Benejam es mostra un defensor del teixit associatiu de la ciutat, "són molt importants per a la cohesió social" i afegeix que "són també xarxes d'ajuda entre les persones".

Els seus fills, igual que va fer ell, estudien al Viaró, de la qual no li agrada de dir que és una escola que segrega per sexes. De fet, la defineix com "una escola diferenciada". "Estic molt a favor d'aquest tipus d'educació", ha explicat, i ha afegit que "jo mateix he sigut usuari d'aquest tipus d'educació i no crec que això m'hagi restat possibilitats, ni causat una manera de fer a la vida incorrecta. Ben al contrari, crec que m'ha anat molt bé i crec que als meus fills també els hi anirà molt bé".

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? Una casa.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Visc de lloguer.
  • Té Mútua de salut privada? Sí.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. Algun exalcalde però prefereixo no dir el nom.
  • Porta tàper a la feina? A vegades.
  • Ha estat mai a l'atur? No.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. Una ciutat bonica i agradable per viure i desenvolupar-te.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? El Mira-sol Baco.
  • S'anima a cantar alguna cosa? A cantar? Jo canto i a vegades a través d'aquestes app, però ara cantar... potser quedaria una mica malament. El que faria seria adreçar la tornada de la cançó 'Follow the leader' als altres partits.


  • Álvaro Benejam

    No és que m'agradi una tradició concreta de Sant Cugat. M'agraden totes. El que m'agrada és el respecte que es té a Sant Cugat pel passat de Sant Cugat.


    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat