Jaume Cifuentes i Montse Rialp en l'acte de suport de l'ANC a Independents Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Jaume Cifuentes i Montse Rialp en l'acte de suport de l'ANC a Independents Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

  • Xavier Giménez
  • | el 4/mai/23

La delegació de Sant Cugat de l'ANC fa públic el seu suport a Independents i demana el vot per a la formació. Apunten que són els únics que, fins ara, han demanat el seu suport i que en el seu programa de campanya inclouen els 10 punts claus marcats en el seu full de ruta de l'entitat sobiranista. Afirmen que la presència de diversos membres de l'ANC a la llista del partit no ha influït en la decisió i que estan oberts a estudiar els programes de tots els partits polítics que els ho demanin, i que en cas de complir amb aquest decàleg, també els hi donaran suport.

Jaume Cifuentes, membre del secretariat territorial de l'ANC a Sant Cugat, ha remarcat que els municipis són una àrea importantíssima en la lluita per la independència perquè diu que "en l'àmbit local és molt més fàcil fer sinergies per treballar junts". Considera que el seu objectiu és tornar a donar un punt de referència a tots aquells votants de l'1-O que "s'han perdut o que són escèptics" amb com s'han estat fent les coses aquests últims anys, per tal d'intentar recuperar-los.

Aquests són els 10 punts del full de ruta de l'ANC que demanen per donar suport als partits:
  • Compromís d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència.
  • Reconèixer la validesa del referèndum de l'U d'Octubre.
  • Reconèixer la validesa de la declaració d'independència del 27 d'octubre.
  • Compromís amb els principis democràtics bàsics.
  • Compromís a no fer acord amb candidatures o persones que defensaren l'aplicació de l'article 155.
  • Defensar de manera efectiva la llengua catalana en tots els àmbits municipals.
  • Donar suport a l'Assemblea Nacional Catalana.
  • Donar suport al Consell de la República.
  • Fer sobirania fiscal.
  • Rebuig a qualsevol acte de la monarquia espanyola en l'àmbit del municipi.


  • Balanç de l'ACN

    Durant l'acte, Cifuentes també ha volgut fer balanç de la feina durant l'anterior secretariat entre el 2020 i el 2022, en el que tenien dos objectius principals. El primer era implementar la sobirania fiscal a l'Ajuntament de Sant Cugat, per la qual cosa van presentar una moció el febrer del 2021 per la seva implantació amb Junts per Sant Cugat, que va tenir el suport d'ERC i la CUP, i que, tot i aprovar-se, no s'ha arribat a aplicar mai, diu, per "l'oposició del PSC, responsable de l'àrea econòmica de l'alcaldia". L'altre objectiu era la substitució de la pancarta dels presos polítics a la façana de l'Ajuntament, la qual en el seu moment va pagar l'ANC, per una de nova. Cifuentes diu que finalment no es va poder canviar perquè des de l'Ajuntament al·legaven que "les multes de 500 euros" a què el jutjat contenciós número 10 de Barcelona va condemnar l'alcaldessa per cada setmana que es mantinguessin les pancartes a favor de la independència i els llaços grocs a la façana del consistori.

    Jaume Cifuentes

    En el cas d'Independents, ens va demanar el suport, i nosaltres vam valorar el grau de compliment d'aquests 10 punts en el seu programa que els complien bé. I per això els hi donem el nostre suport, i en el seu moment recomanarem el vot per ells.


    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat