Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

  • Anna González
  • | el 5/mai/23

Els diputats del PDeCAT al Congrés han presentat una proposició no de llei per instar el Govern espanyol a implantar uns jutjats a Sant Cugat. Es tracta d'una reivindicació històrica del municipi que ara el PDeCAT, a petició de l'agrupació local, porta al Congrés. Per això des del PDeCAT insten tots els partits de Sant Cugat a interpel·lar als seus diputats a donar-hi suport.

"Per primera vegada algú ha fet alguna cosa", ha afirmat el número 25 de la llista del PDeCAT-Units per Sant Cugat, Joan Franquesa, qui ha recordat que des del 2005 -quan el ministeri va descartar la creació d'un partit judicial a Sant Cugat- la ciutat reclama amb certa unanimitat aquest servei.

I és que el ple municipal s'ha posicionat en diverses ocasions sobre aquesta petició, que per a l'alcaldable del PDeCAT, Mayte Pérez, suposa un "greuge". "No pot ser que no tinguem jutjats", ha dit la cap de llista, qui ha lamentat la saturació de les sales de Rubí, que suposa fins a tres anys d'espera per a les resolucions.

Com ha explicat el diputat del PDeCAT Genís Boadella, ara, la proposició no de llei es debatrà a la comissió de justícia del Congrés previsiblement abans de l'estiu i en cas d'aprovació, el Govern haurà de vehicular aquesta reclamació. "Posem sobre la taula una demanda històrica", ha concretat Boadella. Es dona la circumstància que també està prevista la tramitació de la llei d'eficiència organitzativa i d'eficiència processal del servei públic de la Justícia, que canvia els actuals jutjats per Tribunals d'instància, una opció que també planteja la proposició no de llei presentada pel PDeCAT.

Mayte Pérez

No pot ser que una ciutat com Sant Cugat no tingui uns jutjats i altres poblacions sí. Creiem que és un greuge haver d'anar a Rubí, fet que suposa gairebé tres anys d'espera per a les resolucions.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat