Elena Vila, Salvador Illa, Pere Soler i Pilar Gorina al Passeig de Francesc Macià / Foto: Cugat Mèdia

Elena Vila, Salvador Illa, Pere Soler i Pilar Gorina al Passeig de Francesc Macià / Foto: Cugat Mèdia

  • Xavier Giménez
  • | el 11/mai/23

L'alcaldable del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pere Soler, ha establert l'habitatge, la mobilitat i el manteniment de la ciutat com els tres eixos bàsics de treball de cara als pròxim mandat i ha defensat la feina que ha fet el consistori els darrers quatre anys. També ha afirmat que aquest hauria de ser el moment en el qual donar un impuls a la ciutat, i equiparar el creixement que ha tingut amb equipaments i serveis. Tot i això, ha admès que amb quatre anys no es pot fer tot i espera com a mínim 'projectar aquesta ciutat de l'equilibri en matèria d'equipaments'. Soler ho ha dit en un acte de campanya acompanyat del primer secretari del PSC a Catalunya, Salvador Illa.

Respecte a l'habitatge creu que ara "cal posar solucions sobre la taula i anar un pas més enllà" del que han pogut fer fins ara. Sobre la mobilitat diu que s'han implantat moltes mesures per millorar els sistemes de mobilitat sostenibles, com promoure l'ús de la bicicleta o eixamplar les zones de vianants, i que s'ha d'apostar pel canvi i l'electrificació de tota la flota de vehicles municipals com van presentar en el pla d'electrificació de Sant Cugat en el darrer plenari municipal. I finalment, sobre el manteniment de la ciutat, ha criticat que "durant dècades no s'han fet les actuacions necessàries", i ha posat com a exemple el pla de mesures de millora de l'asfalt i voreres que van impulsar aquest últim any amb una dotació pressupostària de quasi quatre milions d'euros, i complementar-lo amb altres plans com el de millores de les escoles o el de millores dels equipaments.

Pla de Mobilitat

A més, considera que és necessària una revisió del pla de mobilitat que caduca el 2026 perquè no contempla ni la zona de baixes emissions, ni els vehicles de mobilitat personal, ni la bicicleta i, en canvi, sí que ho fa sobre unes àrees que la circulació natural ja ha sobrepassat. I també creu que és necessari un pla d'aparcaments dissuasius, en planteja un pels que venen des de Rubí i un altre pels que venen de Barcelona, i proveir d'un transport llançadora per poder connectar la ciutat ara que els centres tendeixen cada vegada més a ser "més hermètics" i a apostar per les zones per vianants.

Sobre una possible repetició de pacte per l'alcaldia, Soler s'ha volgut mostrar prudent i esperar els resultats, però sí que ha afirmat que han tingut un govern "còmode" i que estan satisfets del govern i de totes les actuacions que han portat a terme. A partir d'aquí diu que són "un partit de govern", que ja van arribar a un acord amb una força que "no té res a veure ideològicament" amb ells com és la CUP, i s'ha marcat com a única "línia vermella" pactar amb l'extrema dreta.

Per la seva banda, el líder de la formació al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha establert com eixos generals de cara a les municipals la generació de prosperitat, la protecció dels ciutadans i la recuperació de "la millor Catalunya, aquella que no fa tants anys era admirada per tot el que feia", ha dit Illa.

Pere Soler

L'única línia vermella està a arribar a acords amb l'extrema dreta, a partir d'aquí, com ho vam tancar amb el passat mandat, vam arribar a un acord de govern amb una força que no té res a veure ideològicament com és la CUP. Per tant, el que fa el Partit Socialista és seure's, programa, projectes i consensuar.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat