L'alcaldable d'Independents, Giuseppina Cariola, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'alcaldable d'Independents, Giuseppina Cariola, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

  • Mar Castro
  • | el 14/mai/23

Posar l'administració al servei de la ciutadania amb una participació efectiva és un dels objectius principals que Independents vol treballar a l'Ajuntament. 'Sant Cugat pot tenir molts problemes, però el (principal) és la falta de participació real dels ciutadans en la gestió pública del municipi, i això passa perquè els partits polítics tradicionals tenen una idea feudal de l'administració', ha dit l'alcaldable de la formació, Giuseppina Cariola, en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia. Independents basa un futur pacte polític només amb partits independentistes i la candidata es mostra preocupada, sobretot, per la supervivència del comerç tradicional, per la implementació de més i millor transport públic i un manteniment dels equipaments ja existents abans de fer-ne de nous.

Escolta-ho

Més enllà de la participació, Independents creu que un altre dels problemes que hi ha a ciutat és la manca d"'empatia". "La proximitat a la gent és fonamental", ha dit Cariola, que critica que es governi una ciutat de gairebé 100.000 habitants "com si fos una d'un milió de ciutadans".

Independents es desmarca de tots els partits polítics i es considera "una iniciativa realitzada i portada endavant pel poble i a favor del poble. No tenim vinculació amb cap partit polític", explica la seva candidata, que apunta que només pactarien amb partits independentistes, ja que es consideren hereus de l'1-O. Amb tot, aposta per estudiar cada proposta per veure "que facin la vida millor als ciutadans de Sant Cugat. És que no hi ha més, hem de ser pragmàtics perquè es pot parlar de moltes anècdotes, de molts projectes o moltes idees o propostes, però després s'ha de mirar l'efectivitat", ha puntualitzat. I és que segons Cariola, "no es tracta de fer noves instal·lacions, anirem a valorar el que tenim i potenciem la qualitat del que tenim".

L'habitatge és un dels altres temes que preocupa a Independents que considera que s'han de buscar "fórmules pragmàtiques" des de l'Ajuntament, previ estudi del parc d'habitatge que hi ha a Sant Cugat, "però no només del públic, sinó quins habitatges privats poden arribar a ser part d'aquest projecte", puntualitza Cariola.

Independents proposa "la ciutat dels 15 minuts, que és tenir tot els serveis a 15 minuts". Cariola explica que "és un projecte que necessitarà la col·laboració de tothom per fer-ho efectiu" a través de més i millor servei públic, i és que en aquest sentit, s'ha mostrat molt crítica amb el model de mobilitat que hi ha ara a Sant Cugat del qual diu que està "obsolet". "Jo l'utilitzo bastant (el bus) i des de Mira-sol estic a vegades entre 45 i 60 minuts esperant que passi i fa una volta que arribo a Sant Cugat una hora i quart després", ha explicat.

CONEIX MÉS L'ACALDABLE D'INDEPENDENTS

Giuseppina Cariola

Sant Cugat pot tenir molts problemes, però el problema que jo considero que hi ha és la manca de participació real i efectiva de la ciutadania a la gestió pública del municipi. I això passa perquè els partits polítics tradicionals tenen una idea feudal del que és l'administració.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat