Imatge de la masia Can Canyameres de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la masia Can Canyameres de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

  • Anna González
  • | el 20/mai/23

Les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 28-M coincideixen. Cal més inversió a Sant Cugat en infraestructures i equipaments. Tots es comprometen d'alguna manera o una altra, tot i que amb diferents fórmules i prioritats. Tot i així, l'hospital de referència, la segona residència per a gent gran i els jutjats són les propostes més repetides entre els 15 candidats.


MIRA ELS VÍDEOS AMB LES PROPOSTES DELS 15 PARTITS SOBRE EQUIPAMENTS

ERC-Acord Municipal (AM)

Foto: Cugat Mèdia
"Quan parlem d'equipaments el que estem dient és ser capaços de tenir serveis públics de qualitat i a l'alçada de la gent que viu a la nostra ciutat. Una ciutat que en els darrers 23 anys ha doblat el nombre de persones i que, per tant, té noves necessitats. Per tant, tenim equipaments pendents de planificar com una segona residència pública, el jutjat o un hospital. Això és imprescindible. I, d'altra banda, en l'àmbit d'infraestructures, és molt important la connectivitat de la nostra ciutat cap a fora, cap a la capital del país, cap al Baix Llobregat, cap al Vallès Oriental. Ens cal una Renfe molt més d'acord amb les necessitats que té la ciutat, per garantir la connectivitat de les empreses que estan implementades a la nostra ciutat. Per tant, han de millorar molt aquestes infraestructures del nostre entorn".

Junts per Sant Cugat-Compromís Municipal (CM)

Foto: Cugat Mèdia
"Lluitarem per tenir el jutjat d'instrucció per a Sant Cugat, per una ciutat de ja gairebé 100.000 habitants. És urgent, com també ho és un hospital públic de referència, la segona residència de la gent gran, un nou casal i donar ús a masies que tenim tancades i no fem res. És el cas la de la masia de Volpelleres, per cohesionar el barri, i Vila Montserrat de l'avinguda de Cerdanyola, que en parlem molt i tampoc fem res, i la tenim allà tancada que un dia caurà a terra i que podria acollir un petit ambulatori per la gent gran. També plantegem la possibilitat de fer una piscina pública a l'entorn del barri de Monestir, allà no hi cap piscina i hi ha molts avis i nets i netes. Lògicament, farem el pavelló de Can Roquetes".


Partit Demòcrata Europeu Català-Units per Sant Cugat-Ara Pacte Local (PDeCAT-UxSC-ARA PL)

Foto: Cugat Mèdia
"Hi ha tres demandes històriques que volem recuperar com són l'hospital públic, els jutjats i la segona residència per a la gent gran. És inadmissible que hi hagi un temps d'espera de tres i quatre anys, i treballarem amb força per això. Per una altra banda, també creiem que en aquesta ciutat de gairebé 100.000 habitants, cal un espai de fires i congressos que doni cabuda a esdeveniments a l'alçada de la ciutat que som i algun espai cultural com pot ser algun museu de referència per acollir actes culturals".

PSC-Candidatura de Progrés (CP)

Foto: Cugat Mèdia
"L'aposta que hem fet aquests quatre anys en la millora dels equipaments i les infraestructures ha estat realment important, sobretot en les infraestructures de mobilitat. Nous carrils bici, hem plantejat passeres i molts dels projectes que tiraran endavant en el proper mandat. També altres tipus d'instal·lacions com les infraestructures energètiques. Hem plantejat moltíssimes instal·lacions fotovoltaiques en els equipaments municipals i hem de continuar en aquesta línia. Aviat, plantejarem que en el park and ride de Can Magí, que en aquests 3.000 metres quadrats s'instal·lin plaques fotovoltaiques per donar cobertura als equipaments municipals en matèria energètica. Moltes de les infraestructures s'han de canalitzar i continuar treballant a través de l'acció de govern".

Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs)

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat ha crescut enormement en els últims deu anys, ha passat els 96.000 habitants, i per tant són necessaris uns equipaments fonamentals, des d'un cap fins a un hospital públic de referència, passant per diferents equipaments. Creiem que un pas endavant seria la construcció d'un centre de conferències per a la celebració d'actes i esdeveniments d'empreses. És fonamental i necessari millorar l'atenció sanitària dels nostres veïns a través de CAP o de reprendre el conveni amb l'Hospital General de Catalunya per evitar que la gent gran, i no tan gran, s'hagi de desplaçar constantment a Terrassa".

CUP-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT)

Foto: Cugat Mèdia
"Tenim molts equipaments i infraestructures a la nostra ciutat. Penso que és important tenir en compte el seu manteniment i que les instal·lacions estiguin en les millors condicions possibles, i crec que és molt interessant incorporar noves fórmules com la gestió compartida, implicar les entitats i els veïns i veïnes dels diferents barris en la gestió i programació. La mirada dels equipaments ha de ser el més versàtil possible i que pugui haver-hi usos nous als equipaments de la nostra ciutat".


Vox

Foto: Cugat Mèdia
"A Vox exigirem la construcció de l'hospital públic de Sant Cugat, també la construcció del jutjat de guàrdia. Desbloquejarem la construcció de l'escola La Mirada, consultant a tots els veïns de Sant Cugat quina és la seva ubicació preferida. Reforçarem el personal sanitari i els recursos de tots els CAPS, rehabilitarem el CAP de La Mina, que està en unes condicions deplorables. Obrirem la subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix i rehabilitarem la comissaria de la Policia Nacional. Instarem al ministeri de Foment, a través del nostre grup al Parlament, per iniciar els tràmits d'estudi, de desenvolupament i construcció de l'estació d'AVE a Sant Cugat. També instarem a la Generalitat de Catalunya a reforçar el parc de Bombers Rubí-Sant Cugat".

Sant Cugat En Comú Podem-Confluència (SCECP-C)

Foto: Cugat Mèdia
"El dèficit principal que tenim pel que fa a qüestions d'equipaments a la nostra ciutat és aquesta descentralització. És el repte descentralitzador que tenim a Sant Cugat. La majoria d'equipaments estan pensats des del punt de vista del centre i encara ens falta molta inversió en els barris, sobretot en els nous. A Volpelleres, per exemple, tenim la masia de Can Canyameres, una masia que cau a trossos per falta de rehabilitació, i ens cal aquest projecte que s'ha iniciat aquest mandat portar-lo a terme. El mateix hem de fer amb altres equipaments com la masia de Torre Negra, que creiem que s'hauria d'haver fet un pla d'usos abans de la seva compra. El repte està, per tant, en què tots els barris disposin dels equipaments necessaris i amb això ens comprometem."

Partit Popular (PP)

Foto: Cugat Mèdia
"En qüestió d'equipaments i infraestructures, Sant Cugat té un dèficit històric. Ens falta una residència, un quart CAP, l'escola La Mirada i moltes altres coses com instal·lacions esportives. Nosaltres planificarem que tot això es pugui executar i que sigui sostingut en el temps econòmicament. No pot ser, com ha passat fins ara, que entre l'Ajuntament i la Generalitat tot això, que està planificat, no es pugui fer a Sant Cugat".

Convergents (CNV)

Foto: Cugat Mèdia
"Crec que, per la població que té Sant Cugat, fa falta un hospital públic amb un servei d'urgències de pediatria. També crec que hem de ser partit judicial perquè els gairebé 100.000 habitants s'ho mereixen. Crec que també hauríem de tenir una seu de la Seguretat Social, no crec que hàgim d'anar a Cerdanyola per fer aquests tràmits. Respecte a les infraestructures, la més important són les de l'aigua. També soc defensora del Quart Cinturó, perquè ha de donar vida a tots els polígons industrials i mantenir tots els llocs de treball. També la C-33, la C-58... En infraestructures, Sant Cugat ha de treballar moltíssim, cosa que no ha fet".

Front Nacional de Catalunya (FNC)

Foto: Cugat Mèdia
"En infraestructures, Sant Cugat està molt malament, han de millorar de les infraestructures sanitàries, esportives... Treballarem a fons aquest tema. Cal una bona gestió per millorar totes aquestes infraestructures en l'àmbit de ciutat".

Independents Sant Cugat-Independents de Catalunya (ISC-IDC)

Foto: Cugat Mèdia
"Potenciar els equipaments i les infraestructures que tenim. Des de la sanitat a tot el tema educatiu i cultural perquè tots aquests serveis arribin a la gent. Cal diàleg amb els principals actors que intervenen i són part i estan al capdavant de les administracions. També cal realitzar una valoració de l'estat de manteniment i d'ús d'aquests equipaments per poder treure el màxim benefici, sempre en vista de l'interès general col·lectiu."

Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliures i Solidàriament (IMPULS)

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat necessita un hospital públic i des d'Impuls volem desencallar la proposta de l'hospital Vicente Ferrer, que no s'ha fet per falta de pressupost per part de la Generalitat. Volem per exemple utilitzar les sales que estan en desús de l'Hospital General per fer una part pública i així estalviar en infraestructura. A més, Sant Cugat necessita uns jutjats. Una altra proposta molt interessant és Sant Cugat Alfa, una còpia del Barcelona 22@, un centre on s'uniran l'audiovisual i el videojoc."

PACMA

Foto: Cugat Mèdia
"Volem fer un canvi de mentalitat, passar a l'urbanisme empàtic. Aquell urbanisme que no només pensa en les persones que tenen recursos econòmics alts, sinó que pensa en totes les classes socials, en els éssers vius, la natura, els animals i les persones amb problemes de mobilitat. Volem fer una reorganització de l'urbanisme de la ciutat des del 2023 i fins al 2030 basada en els conceptes d'empatia i cooperació mútua".

Valents

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat ha crescut molt i té una mancança d'infraestructures important en tots els sentits, sobretot viària. El primer problema segons els santcugatencs és la mobilitat i no tenim cap infraestructura viària que resolgui els embussos que es donen. També tenim mancances de comunicació, com els intercanviadors que no s'han arribat a fer. Sant Cugat és la ciutat dels projectes que després no es duen a terme. Per això diem que hem de ser Valents i Valents significa exigir a les administracions que facin les infraestructures que ens pertoquen. Des de la infraestructura judicial, amb uns jutjats de primera instància; la sanitària, amb un hospital públic i una segona residència, infraestructures viàries, etc".

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat