• Pau Vázquez
  • | el 15/mai/23

En Comú Podem posa al centre del debat la problemàtica racista de la societat i busca aportar propostes per construir una ciutat més justa i acollidora. Amb una taula rodona celebra aquest dilluns sota el nom 'Veus migrants: antiracisme i comunitat', la formació ha donat veu a quatre dones migrants vinculades al moviment antiracista per escoltar la seva experiència i també fer autocrítica com a partit. En aquest sentit, l'alcaldable d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha reconegut que a les llistes de la seva candidatura no hi ha cap persona racialitzada, però ha remarcat la importància de 'combatre el racisme amb les persones que el viuen'.

A la taula, que s'ha celebrat a la plaça de l'Om, han participat Carolina Nieto, del Col·lectiu Sindillar; Eddy Laverde, del Colectivo Abya Yala; Ruth Gabriel, candidata de Barcelona en Comú; i l'activista Ximena Montesinos. Durant l'acte, les quatre participants han explicat els eixos d'acció dels col·lectius als quals pertanyen i han subratllat algunes de les problemàtiques racistes més latents, tant a la ciutat com a la societat en general.

Durant la trobada s'han tractat temes com el racisme institucional, la llei d'estrangeria i la manca de suport de les institucions a la lluita de les dones migrades. També s'han posat sobre la taula propostes per als centres educatius, com la creació d'un protocol antiracista a les escoles i un servei d'acompanyament per a alumnes migrants.

Un dels punts en què les quatre ponents han convergit ha estat en la necessitat d'enfortir els eixos antiracistes en les institucions i crear aliances amb les diferents entitats socials per "construir" ciutats més justes.

Ramon Gutiérrez

Malgrat estem en campanya hem volgut fer un acte diferent. Hem volgut donar veu, escoltar una realitat i assumir que com a societat tenim el racisme interioritzat i que l'hem de combatre amb les persones que el viuen".


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat